Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Meehelpen in de dagopvang voor dak- en thuislozen

Herstart de Inloop

17 oktober 2021
Nieuwegracht 92, 3512 LX Utrecht
13:30 - 18:30
Dak- en thuislozen
0/1

Activiteit

Bij de inloop van de Herstart kun je dak- en thuislozen helpen, een warm welkom geven en kennismaken met hen door in de woonkamer te als vrijwilliger te helpen. Hoewel deze doelgroep vaak eerst een wat afwachtende houding aanneemt tegenover nieuwe gezichten, vinden ze het leuk om samen spelletjes te spelen of een praatje aan te gaan. Doordat ze wat afwachtend zijn is het dus belangrijk dat je zelf een proactieve houding aanneemt en stevig in je schoenen staat. Met een dosis enthousiasme en de wil om contact te maken kan je prima uit de voeten vandaag! En heb je vragen? Er zijn altijd vaste vrijwilligers die je kunnen helpen, je staat er niet alleen voor. Je schenkt koffie en soep, helpt bij de dagelijkse facilitaire zaken, maakt praatjes en probeert aan te sluiten bij de leefwereld van kwetsbare mensen. En ook tijdens een potje pool of tafeltennis leer je elkaar kennen. 


Doelgroep & impact

Herstart is de voordeur voor daklozen in Utrecht en ze willen hier mensen een warm welkom geven. Dit door elkaar te leren kennen, een kopje koffie te drinken in de inloop en door de vele vrijwilligers die helpen. Dit doen ze samen met alle organisaties die werken bij Herstart. Het gaat hierbij om alle partijen die werken met daklozen in Utrecht. Zo is er een inloop en een opvang. Het Stadsteam Herstel helpt daklozen om passende zorg en opvang te vinden. De artsen en verpleegkundigen van Volksgezondheid bieden indien nodig medische zorg.

Er heersen veel misverstanden over mensen die dak- of thuisloos zijn. Sommige mensen gaan er ten onrechte vanuit dat zij alleen drugs- of alcoholverslaafd zijn. Het zijn kwetsbare mensen die een eigen verhaal hebben over hoe ze in hun vervelende situatie terecht zijn gekomen. Sommigen willen hun verhaal niet kwijt, anderen weer wel. Toon tijdens je vrijwilligerswerk vandaag gepaste interesse in deze verhalen. Dat kan zowel voor jezelf als voor de dak- en thuislozen een verrijking zijn! Wil je meer weten over deze doelgroep? Lees dan hier meer. 

Bereikbaarheid

De inloop van de Herstart ligt op een prachtige locatie in de binnenstad en is makkelijk te bereiken met de fiets.


Schrijf je in! 

Zie jij het als een uitdaging om aan de praat te gaan met dak-/thuislozen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in’. Let op de tijden van deze activiteit. Het is niet de bedoeling dat je korter komt dan de tijd die voor deze activiteit staat. Het is voor het team onrustig en eist van de beroepskracht veel flexibiliteit die zij niet altijd waar kunnen maken. Dank voor je begrip alvast! Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de doelgroep. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact op met NL Cares Utrecht.

Delen