Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Met ouderen naar een theatershow

Zorgcentrum De Buitenhof

14 februari 2020
Nieuw Herlaer 2, 1083 BD Amsterdam
14:45 - 17:00
Ouderen
2/7

Activiteit

Een middagje theater zorgt voor een hoop gezelligheid en vermaak! En dat is precies waar ouderen dan ook behoefte aan hebben. Als vrijwilliger assisteer je eerst bij het ophalen van de ouderen van hun kamer. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van een vaste medewerker. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Vervolgens nuttigen jullie iets lekkers bij de bar en is er tijd voor een gezellig praatje. Hierna bekijken jullie gezamenlijk de voorstelling. Na afloop breng jij de bewoners terug naar hun kamer en help je nog even met opruimen. Er zijn tijdens deze activiteit vaste medewerkers aanwezig die je opvangen en gedurende de activiteit begeleiden. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast. De ouderen kijken uit naar je komst!

Doelgroep & impact 

De Buitenhof is een woonzorgcentrum voor ouderen in Amsterdam Zuid. Sommige bewoners zijn door hun gezondheid niet in staat om veel te kunnen communiceren, maar de aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd! Ze vinden het fijn als jij komt helpen en iets leuks met ze onderneemt, dit is een onderbreking van de dagelijkse routine. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide doelgroep omschrijving ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen met deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen