Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Muzikale middag met ouderen in de Watergraafsmeer

De Open Hof

23 november 2019
Fahrenheitstraat 115, 1097 PP Amsterdam
14:30 - 17:00
Ouderen
0/2

Activiteit

Vandaag is er een bijzonder muzikaal optreden bij de Open Hof. Als vrijwilliger help je de bewoners van hun kamer te halen en je brengt hen naar de recreatiezaal voor het optreden. Je schenkt koffie of thee in voor iedereen, maakt een praatje en geniet samen met de ouderen van het optreden. Na afloop van het optreden breng je de bewoners terug naar hun kamer en help je met opruimen.

Doelgroep & impact 

De Open Hof is een woon-zorgcentrum voor ouderen in Amsterdam Oost, gelegen in het rustige Amsteldorp in de Watergraafsmeer. Een jaren ’20 wijk waar veel bewoners uit de Open Hof zijn opgegroeid. In De Open Hof wonen veel (licht) dementerende ouderen. Het is soms moeilijk om met iemand met dementie te praten. Niet alle bewoners kunnen nog even goed communiceren, maar de aanwezigheid van jou als vrijwilliger en de persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd. Ze vinden het heel gezellig als er vrijwilligers mee komen wandelen, dit is een onderbreking van de dagelijkse routine. 

Help je mee?

Wil jij de ouderen en de medewerkers helpen tijdens deze middag? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.


Delen