Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Nacht van de Vrijwilliger 2020: Handwerk workshops bij Vadercentrum Adam

Vadercentrum Adam

19 november 2020
Jonckbloetplein 24, 2523 AR Den Haag
18:30 - 20:30
Migranten
0/5

Nacht van de Vrijwilliger 2020

Op de jaarlijkse Nacht van de Vrijwilliger organiseren we op allerlei plekken in Den Haag feestelijke vrijwilligersactiviteiten. Bij de activiteiten steken tientallen Haagse vrijwilligers de handen uit de mouwen om kwetsbare groepen in onze stad een prachtige avond te bezorgen. Vanaf 20:30 uur sluiten we de avond af met een digitale borrel zodat iedereen zijn of haar ervaringen kan delen en we samen nog een digitaal biertje kunnen drinken.

Activiteit

Vadercentrum Adam is een bijzondere plek waar alle buurtbewoners terecht kunnen voor allerlei creatieve en culinaire activiteiten. Op deze mooie avond ga je verschillende creatieve activiteiten doen, de bezoekers laten je graag zien waar zij mee bezig zijn.

Je kan deze avond kiezen uit verschillende activiteiten die het Vadercentrum biedt: Maak deze avond samen de heerlijkste Turkse Baklava en andere hapjes, ga aan de slag in het kleermakerslokaal, timmer een vogelhuisje, leer over recycling van elektrische apparaten, fietsenreparatie of leer de basics van het lassen. De buurtbewoners laten je het allemaal met veel trots zien.

Door samen praatjes te maken leren jullie elkaars verhaal en de taal! 

Doelgroep

Bij het Vadercentrum komen buurtbewoners van over de hele wereld. Voor velen is het een van de weinige plekken waar ze andere mensen ontmoeten. Ze vinden nieuwe gezichten dus erg leuk! Ze maken graag een praatje met je. In het Vadercentrum is iedereen welkom. De kennis van de Nederlandse taal en cultuur verschilt erg per bezoeker. Ze leren graag meer van jou over de Nederlandse taal en cultuur en vinden het erg leuk als jij interesse hebt in hun taal en cultuur, een mooie wisselwerking. Een avond als deze is een mooi moment om elkaar te leren kennen, samen te lachen en van elkaar te leren. 

Locatie 

Vadercentrum Adam is een bijzondere plek waar alle buurtbewoners terecht kunnen voor allerlei activiteiten. Er is een werkplaats waar de mannen gebruik kunnen maken van allerlei gereedschap en verschillende cursussen kunnen volgen om handiger te worden. Daarnaast heeft het Vaderscentrum een cursuslokaal met computers. In deze ruimte worden o.a. taallessen en EHBO- cursussen gegeven. Daarnaast is er een kleermakerslokaal. In deze ruimte staan industrie-naaimachines en krijgen mannen lessen in het kleermaken.

Help je mee?

Wil je meehelpen, deze inspirerende locatie zien en verhalen uitwisselen met nieuwe Nederlanders? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Corona maatregelen

Alle activiteiten die we organiseren zijn 'Corona-proof'. Dat betekent dat we allemaal voldoende afstand van elkaar houden en een mondkapje dragen als we met stadsgenoten in contact komen.

De Nacht van de Vrijwilliger 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, de Haella Stichting, Liduina Fonds en Papefonds.

Delen