Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Nacht van de Vrijwilliger 2019: Plastic Clean-Up

The Plastic Bucket Challenge

4 april 2019
Vredenburgkade 11, 3511WC Utrecht
19:00 - 20:30
Algemene hulp
29/40

Nacht van de Vrijwilliger 2019

Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger maak je kennis met vrijwilligerswerk. Wij laten je niet alleen zien hoe makkelijk, maar ook hoe leuk het is om impact te maken. Samen werken we aan een mooiere stad én proosten we daarna samen op ons werk met een borrel.

Activiteit

Met de clean-up help je heel letterlijk mee aan een mooiere stad. Samen met The Plastic Bucket challenge gaan we de strijd aan tegen het groeiende probleem rondom plastic en afval. Dora vertelt meer over de impact die het heeft op de natuur en daarna stropen we de mouwen op om de straten in de binnenstad schoon te maken. Niet alleen ruimen we op, ook helpen we mee aan het bewustzijn vergroten van jezelf en de omstanders.

Doelgroep en impact 

The Plastic Bucket challenge is een kleine organisatie die zich richt op de bewustwording rondom plastic afval. Gewapend met emmers organiseren zij clean-ups door het hele land om aandacht te vragen voor de groeiende plastic soep. Met de clean-ups ruimen ze niet alleen stranden en steden op, maar willen ze ook mensen inspireren om bewuster met plastic en hun afval om te gaan. Check hier hun video!

Help je mee opruimen?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.

Locatie

We starten de avond bij de plastic Walvis. Dit kunstwerk gemaakt van zwerfplastic ligt in de singel voor TivoliVredenburg. Hier verzamelen we de groep en vertellen we meer over het thema.

Let's have a drink!

De avond sluiten we af met een borrel en wij trakteren. Na het harde werken kun je samen met je mede-vrijwilligers proosten op een mooie avond. Samen kijken we terug op de impact die is gemaakt én vertellen we je hoe je vaker impact kunt maken. De borrel is op fiets- en loopafstand: het adres is Bemuurde Weerd Oostzijde 3.

Delen