Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Nacht van de Vrijwilliger 2020: Bingo met dak- en thuislozen

Kessler Stichting

19 november 2020
De La Reyweg 530, 2571 GN Den Haag
18:30 - 20:30
Dak- en thuislozen
1/5

Nacht van de Vrijwilliger 2020

Op de jaarlijkse Nacht van de Vrijwilliger organiseren we op allerlei plekken in Den Haag feestelijke vrijwilligersactiviteiten. Bij de activiteiten steken tientallen Haagse vrijwilligers de handen uit de mouwen om kwetsbare groepen in onze stad een prachtige avond te bezorgen. Vanaf 20:30 uur sluiten we de avond af met een digitale borrel zodat iedereen zijn of haar ervaringen kan delen en we samen nog een digitaal biertje kunnen drinken.

Activiteit

Samen met andere vrijwilligers verzorg jij een gezellige avond bingo voor dak- en thuislozen. Dit soort activiteiten worden altijd erg goed ontvangen want normaal gesproken zijn hier niet genoeg helpende handen voor. We beginnen samen met de voorbereiding, zetten alles klaar en bereiden de hapjes en drankjes voor. Vanaf 19:00 uur begint de Bingo dan echt, de mensen druppelen binnen en we maken er een feestje van. Als vrijwilliger zorg je ervoor dat iedereen voorzien is van een hapje en drankje, dat de prijsjes uitgedeeld worden als er een winnaar is en schuif je zelf gezellig aan. Neem vooral de tijd om even bij iemand te gaan zitten zodat je elkaars verhalen leert kennen.  

N.B. De cliënten eten al om half 6, dus zorg dat je ook hebt gegeten als je komt helpen! 

Locatie & doelgroep

De activiteit zal plaatsvinden bij de Kessler stichting. De Kessler Stichting is een brede maatschappelijke opvangorganisatie en biedt professionele opvang, zorg en begeleiding aan sociaal kwetsbare burgers uit de regio Den Haag. Er wordt altijd uitgekeken naar leuke activiteiten. De spanningsboog van de deelnemers kan af en toe relatief laag zijn. Ze nemen ook vaak een rookpauze, maar komen dan altijd weer bij je terug. De begeleiding vanuit de Kessler Stichting is altijd aanwezig voor vragen.

Help je mee?

Wil je meehelpen, deze inspirerende locatie zien en verhalen uitwisselen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Corona maatregelen

Alle activiteiten die we organiseren zijn 'Corona-proof'. Dat betekent dat we allemaal voldoende afstand van elkaar houden en een mondkapje dragen als we met kwetsbare stadsgenoten in contact komen.

De Nacht van de Vrijwilliger 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, de Haella Stichting, Liduina Fonds en Papefonds.

Delen