Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Nacht van de Vrijwilliger: City Cleanup bij WZH Strijp

WZH de Strijp

29 april 2021
Polanenhof 525, 2548 MP Den Haag
18:00 - 19:30
Ouderen
1/10

Nacht van de Vrijwilliger 2021

Op 29 april organiseert NL Cares de Nacht van de Vrijwilliger. Tijdens deze speciale editie van de Nacht steek jij samen met meer dan 1000 andere vrijwilligers de handen uit de mouwen en bezorgen we kwetsbare stadsgenoten een prachtige avond, geheel coronaproof.  

Activiteit

Dit jaar hebben we een doel: 2021 kilo zwerfafval ophalen. En daar hebben we jou voor nodig! Draag bij en zet je samen met andere vrijwilligers in voor een schone buurt door afval te prikken in en rondom deze locatie waar kwetsbare mensen wonen. Zo creëren we meer bewustzijn en maken we ook op lange termijn impact. Het strand, de bossen en straten liggen vol met zwerfafval. Wegwerpplastic vormt de grootste groep afval. Herkenbaar? Er wordt geschat dat als we zo doorgaan, er in 2050 meer plastic dan vis ronddobbert in de oceanen. Dat laten wij toch niet gebeuren? Als je meedoet loop je alleen of in tweetallen, zodat we de corona maatregelen volgen.

Doelgroep & impact 

Bij WZH Strijp wonen ouderen die vanwege dementie of niet aangeboren hersenletsel niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het personeel biedt hen hier liefdevolle zorg.

Locatie

In kleine groepjes lopen we door de wijk met de receptie van WZH Strijp als begin- en eindpunt. Na afloop wegen we hoeveel kilo afval is opgehaald. Prikkers en vuilniszakken worden verzorgd, handschoenen kun je zelf meenemen. Let op: het kan zijn dat er niet voor iedereen een prikker is.

Help je mee?

Draag je steentje bij! Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Borrel met ons mee!

De Nacht van de Vrijwilliger is niet compleet zonder een feestje. Om 21.00 uur willen we alle toppers die meedoen aan dit event bedanken met een swingende digitale Swingo waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Meld je hier aan om je persoonlijke bingokaart en Squares link te krijgen. We zien je graag en neem er vooral een lekker hapje en drankje bij! Schrijf je snel in, want er kunnen maximaal 25 vrijwilligers deelnemen.

De Nacht van de Vrijwilliger wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Elise Mathilde fonds, Dela fonds, Vaillantfonds, Verhagen Stichting, KF Heijn en Sluyterman van Loo, Vrijwilligers Centrale Amsterdam, Squares en Clink Hostels.

Delen