Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Nacht van de Vrijwilliger: Inzamelen voor dak/-thuislozen

Herstart de Inloop

29 april 2021
Nieuwegracht 92, 3513XL Utrecht
12:00 - 18:00
Dak- en thuislozen
0/25

Nacht van de Vrijwilliger 2021

Op 29 april organiseert NL Cares de Nacht van de Vrijwilliger. Tijdens deze speciale editie van de Nacht steek jij samen met meer dan 1000 andere vrijwilligers de handen uit de mouwen en bezorgen we kwetsbare stadsgenoten een prachtige avond, geheel coronaproof.  

Activiteit

Doneer jij ook sokken, mannenondergoed en mannendeodorant aan Herstart de inloop voor dak- en thuislozen? Met jouw donatie help je hen enorm! Het maakt niet uit of het nieuwe of tweedehands spullen zijn, alles is welkom en wordt gewaardeerd! Kleding wordt vaker gedoneerd, maar aan ondergoed en sokken wordt vaak niet gedacht terwijl hier juist veel behoefte aan is.

Doe jij mee?

Life Socks - Gerse Sokken & NL Cares

Lukt het jou niet om live te doneren, maar wil je toch graag helpen? Doe dan mee aan de 'Life Socks' actie in samenwerking met Gerse Sokken via deze link. Hier koop je 1 paar sokken en doneer je 1 paar, of je koopt 1 paar en doneert 2 paar aan dak- en thuislozen! Er is gekozen voor The map sokken. Deze staan symbool voor iedereen die een rugzak heeft, maar zijn weg zal vinden uit de situatie waar hij of zij nu inzit. Deze sokken worden verspreid over daklozenopvangcentra door het hele land. Doe mee en maak impact voor de dak- en thuislozen!

Doelgroep en impact

Hoewel het overgrote deel van Nederland in goede omstandigheden leeft, is het aantal daklozen in de afgelopen tien jaar tijd verdubbeld naar 40.000 mensen, zo meldde het CBS vorig jaar. De komst van het coronavirus heeft de situatie alleen nog maar verergerd. Door de toename van het aantal dak- en thuislozen en de huidige coronaregels wordt het voor opvangcentra steeds lastiger om goede opvang te bieden. Zo mogen dak- en thuislozen niet meer met grote groepen op een kamer slapen en komen opvangcentra door toename spullen te kort. Het zijn kwetsbare mensen die een eigen verhaal hebben over hoe ze in hun vervelende situatie terecht zijn gekomen. Door de coronacrisis zijn dit er alleen nog maar meer mensen in deze vervelende situatie terecht gekomen.

Uit dakloosheid komen is een lang en ingewikkeld proces, maar waardigheid en geloof in een betere toekomst helpen daarbij. Schone en mooie kleren geven die waardigheid terug!

Locatie en tijden

Herstart is de voordeur voor daklozen in Utrecht en ze willen hier mensen een warm welkom geven. Dit door elkaar te leren kennen, een kopje koffie te drinken in de inloop en door de vele vrijwilligers die helpen. Dit doen ze samen met alle organisaties die werken bij Herstart. Het gaat hierbij om alle partijen die werken met daklozen in Utrecht. Zo is er een inloop en een opvang. Het Stadsteam Herstel helpt daklozen om passende zorg en opvang te vinden. De artsen en verpleegkundigen van Volksgezondheid bieden indien nodig medische zorg.

De inloop van de herstart ligt op een prachtige locatie in de binnenstad en is makkelijk te bereiken met de fiets.

Help je mee

Help jij mee? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Zo weten wij wie er aan de actie meedoen! Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Borrel met ons mee!

De Nacht van de Vrijwilliger is niet compleet zonder een feestje. Om 21.00 uur willen we alle toppers die meedoen aan dit event bedanken met een swingende digitale Swingo waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Meld je hier aan om je persoonlijke bingokaart en Squares link te krijgen. We zien je graag en neem er vooral een lekker hapje en drankje bij! Schrijf je snel in, want er kunnen maximaal 25 vrijwilligers deelnemen.

De Nacht van de Vrijwilliger wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Elise Mathilde fonds, Dela fonds, Vaillantfonds, Verhagen Stichting, KF Heijn en Sluyterman van Loo, Vrijwilligers Centrale Amsterdam, Squares en Clink Hostels.

Delen