Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

NL Cares kaartenactie - voor de ouderen van Nellestein

Verzorgingstehuis Nellestein

26 maart 2020
Lopikhof 1, 1108 GH Amsterdam
17:00 - 17:30
Ouderen
5/10

Activiteit 

Kaartje Sturen! Vanwege het coronavirus hebben veel woon-zorginstellingen de moeilijke keuze gemaakt om geen bezoek meer te ontvangen. De eenzaamheid die ouderen al ervaren zal hierdoor nóg meer toenemen. Om dit in deze lastige tijd tegen te gaan kun je door middel van een klein gebaar toch iets betekenen!

Je kan je nu inzetten tegen eenzaamheid en helpen door via NL Cares een kaartje te sturen naar eenzame ouderen. Hiermee kun je zonder dat er een ontmoeting hoeft plaats te vinden toch extra aandacht geven aan mensen die hierom verlegen zitten. Een kaartje met een lief berichtje kan al een groot verschil maken. Mocht je dat leuk vinden kun je zelfs iets meesturen zoals een chocolaatjes of een handgeschreven gedichtje.


Doelgroep & impact

Nellestein is een woon- en zorgcentrum in Amsterdam Zuidoost. Hier kunnen mensen terecht die herstelzorg nodig hebben, bijvoorbeeld door een val of na een ziekenhuisopname. Tevens wonen er ouderen die voorheen bij woonzorgcentrum De Werf woonden. Door verbouwing van de locatie zijn zij nu tijdelijk gehuisvest bij Nellestein. Nellestein stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren.

Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Je kunt je kaart richten aan het volgende adres:

Nellestein

T.a.v. NL Cares kaartenactie – Paula Leenhoven

Lopikhof 1

1108 GH Amsterdam

Schrijf je snel hieronder in! Op die manier laat je ons weten dat je een kaartje hebt verstuurd.De kaartjes die de zorginstellingen ontvangen worden een aantal dagen achtergehouden voordat ze worden uitgedeeld, zodat een mogelijke besmetting met het virus via papier uitgesloten is. Voor deze kwetsbare groep willen we namelijk alle risico’s vermijden.Via postnl kun je de postzegel online aanschaffen en met een code op de envelop schrijven. De bevestigingsmail die je ontvangt naar aanleiding van je inschrijving kun je negeren.

Delen