Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

NL Cares Kaartenactie - voor de ouderen van Saffier Nebo

Saffier

21 juli 2021
Deze activiteit, doe je thuis!
12:00 - 12:30
Ouderen
0/10

Kaartje Sturen!

Het is jullie vast ook niet ontgaan: vanwege het Coronavirus hebben voelen ouderen in woon-zorginstellingen zich meer eenzaam. Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt met de leeftijd. Van de 85-plussers voelt bijna tweederde zich eenzaam, wat vele negatieve gevolgen met zich meebrengt. Om dit in deze lastige tijd tegen te gaan kun je middels een klein gebaar toch iets betekenen!

Je kan helpen door bijvoorbeeld via NL Cares een kaartje te sturen naar een eenzame oudere. Hiermee kun je zonder dat er een ontmoeting hoeft plaats te vinden toch extra aandacht geven aan mensen die hierom verlegen zitten. Een kaartje met een lief berichtje kan al een groot verschil maken. Zo is het leuk om op te schrijven waarom je aan ze denkt en waarom je dit kaartje stuurt. Als je het leuk vindt kun je zelfs iets mee sturen zoals een puzzelboekje of een handgeschreven gedichtje.

De kaartjes die de zorginstellingen ontvangen worden een aantal dagen achtergehouden voordat ze worden uitgedeeld, zodat een mogelijke besmetting met het virus via papier uitgesloten is. Voor deze kwetsbare groep willen we namelijk alle risico’s vermijden.

Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Je kunt je kaart richten aan het volgende adres:

Saffier Nebo

T.a.v. Usha Gabid - NL Cares kaartenactie

Floris Arntzeniusplein 65

2597 ASP Den Haag

Omdat wij graag willen weten hoeveel kaarten er worden verstuurd willen we je ook vragen hieronder te klikken op ‘schrijf je in'. Op die manier laat je ons weten dat je een kaartje hebt verstuurd. De bevestigingsmail die je ontvangt naar aanleiding van je inschrijving kun je negeren.

Delen