Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Ondersteunen bij de circus workshop voor migranten kinderen

Stichting de Vrolijkheid Rotterdam

3 augustus 2020
Edo Bergsmaweg 14, 3077PX Rotterdam
15:00 - 18:00
Migranten
1/1

Activiteit

Houd je van kinderen, heb je een groot hart, ben je vindingrijk en oplossingsgericht en heb je nog wat tijd over? Kom dan helpen bij Stichting De Vrolijkheid Rotterdam! Stichting de Vrolijkheid zet zich in om de kinderen van AZC Rotterdam een leuke tijd te laten beleven! De hele zomervakantie lang worden er diverse leuke en creatieve workshops aangeboden. Als vrijwilliger assisteer je de workshopleiders bij het uitvoeren van de workshop, maar je bent ook een luisterend oor voor de kinderen. Zoals bij alle activiteiten van NL Cares, zit je hier nergens aan vast. Je kan dus gewoon een keertje meehelpen om te kijken of het wat voor je is. 

In de Circusworkshop leren de kinderen alles over het circus en wat je daar kan doen. De eerste helft van de workshop is voor kinderen van 4 tot 8. Daarna mogen de kinderen van 9 tot 12 jaar zich uitleven in het circus. Op 28 augustus is er een heuse circusshow!

Doelgroep & impact

Stichting de Vrolijkheid investeert in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders in asielopvangcentra. De Vrolijkheid doet dit door wekelijks op een vast moment met een kunstenaar workshops te bieden in onder meer de disciplines muziek, dans, theater en beeldende kunst. De Vrolijkheid streeft ernaar het leven in asielzoekerscentra voor jonge bewoners zo minder schadelijk te maken en ruimte te bieden die de veerkracht van jongeren versterkt en hun talenten tot bloei helpt komen.

De meeste kinderen spreken al een aardig woordje Nederlands, maar uiteraard niet allemaal. Als je hen helpt, zorg er dan voor dat je rustig en duidelijk spreekt en je aanpast aan het tempo van het kind. Dit tempo kan ook juist hoger liggen dan je verwacht, dus pas het tempo aan op het niveau van het kind. Wil je meer weten over de doelgroep kinderen, kijk dan hier. Voor meer informatie over de doelgroep migranten, klik hier.

Locatie

Stichting de Vrolijkheid Rotterdam bevindt zich in het Asielzoekerscentrum (AZC) Rotterdam op de Edo Bergsmaweg 14 in Rotterdam.

Tram 23 en bus 143, 144, 191, 245 en 489 (halte P+R Beverwaard) stoppen op vijf minuten lopen vanaf het AZC. Verder zijn er voldoende parkeerplaatsen bij het AZC voor de auto. 

Help je mee?

Lijkt het je leuk om de kinderen van het AZC een fantastische tijd te bezorgen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen