Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Ontdek het boerenleven

Stadsboerderij Schildershoeve

13 september 2020
Teniersplantsoen 83, 2526 MS Den Haag
14:00 - 16:30
Kinderen
0/2

Activiteit

Wil jij vrijwilligerswerk in Den Haag doen dat leuk én nuttig is? Als vrijwilliger begeleid je de kinderen met klussen op de boerderij en je geeft ze uitleg over de dieren. Na een korte instructie van de beheerder kun je meteen aan de slag. Je hebt dan ook geen specifieke voorkennis nodig om mee te kunnen doen met deze activiteit. Sommige kinderen vinden het erg spannend om dieren zelf te gaan aaien, hierbij help je ze dan ook. En wat is er nou leuker dan cavia's, konijnen en geiten knuffelen? Meenemen: makkelijke kleding die vies mag worden.

Let op: het kan een enkele keer gebeuren dat er geen kinderen zijn en je gevraagd wordt te helpen bij de boerderijactiviteiten.

Doelgroep

Veel van de kinderen in de Schilderswijk hebben geen idee waar melk, eieren en vlees vandaan komen. De Stadsboederij brengt de kinderen in aanraking met dieren en leert hen goed met de beesten om te gaan. Samen onderhouden de kinderen de boerderij, ze helpen met het voeren en klusjes.

Locatie

Stadsboerderij Schildershoeve ligt midden in de Haagse Schilderswijk. De stadsboerderij is een plek in de stad waar iedereen kan zien wat er dagelijks op een boerderij allemaal gebeurt. De stadsboerderij heeft een grote educatieve functie en is tevens een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Help je mee?

Wil je helpen bij het werk op de boerderij samen met de kinderen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen