Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Onthamsteren: inzamelen voor dak- en thuislozen in de Pauluskerk

de Pauluskerk

20 juni 2021
Mauritsweg 20, 3012JR Rotterdam
12:30 - 16:30
Dak- en thuislozen
0/30

Activiteit

Doneer jij ook houdbaar eten in blik, rijst, pasta, pastasaus in blik of glazen pot, blikken of zakken soep voor de bezoekers van de Pauluskerk? De Pauluskerk zorgt ervoor dat jouw donatie terecht komt bij de mensen die het het hardst nodig hebben. Met jouw donatie help je hen enorm! Doe jij mee?

Doelgroep en impact

Hoewel het overgrote deel van Nederland in goede omstandigheden leeft, is het aantal daklozen in de afgelopen tien jaar tijd verdubbeld naar 40.000 mensen, zo meldde het CBS vorig jaar. De komst van het coronavirus heeft de situatie alleen nog maar verergerd. Door de toename van het aantal dak- en thuislozen en de huidige coronaregels wordt het voor opvangcentra steeds lastiger om goede opvang te bieden. Zo mogen dak- en thuislozen niet meer met grote groepen op een kamer slapen en komen opvangcentra door toename spullen te kort. Het zijn kwetsbare mensen die een eigen verhaal hebben over hoe ze in hun vervelende situatie terecht zijn gekomen. Door de coronacrisis zijn dit er alleen nog maar meer mensen in deze vervelende situatie terecht gekomen.

Uit dakloosheid komen is een lang en ingewikkeld proces, maar waardigheid en geloof in een betere toekomst helpen daarbij. Schone en mooie kleren geven die waardigheid terug!

Locatie en tijden

Voor veel dak- en thuislozen, vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers is de Pauluskerk hun thuis in de stad. Een plek waar ze altijd welkom zijn en terecht kunnen voor hulp, ondersteuning en gezelligheid.

Help je mee

Help jij mee? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Zo weten wij wie er aan de actie meedoen! Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen