Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Computercafé Cybersoek voor ouderen en vluchtelingen

Cybersoek

28 november 2019
2e Van der Helststraat 66, 1072 PG Amsterdam
09:30 - 11:30
Migranten
2/2

Activiteit

Computers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend om met computers te werken. Daarom organiseert Cybersoek elke donderdagochtend bij Huis van de Wijk de Pijp een computer inloop. Dit is een laagdrempelig project waarbij iedereen welkom is die behoefte heeft aan computerondersteuning. Volwassenen kunnen hier gratis terecht om basale computer vaardigheden te leren. Als vrijwilliger help je mensen 1 op 1 met hun individuele hulpvraag. Je wordt aangestuurd en krijgt duidelijke uitleg over hoe je kan helpen. Denk aan vragen over het gebruik van WhatsApp, het sturen van een mail of het opmaken van een CV. Het is voor de bezoekers heel fijn om extra persoonlijke begeleiding te krijgen!

Als vrijwilliger hoef je geen expert te zijn in computers, de bezoekers leren de basisvaardigheden. Iedereen kan dus mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep

De bezoekers zijn veelal ouderen en volwassenen van verschillende culturele achtergronden. Sommigen hebben een beperkte kennis van de Nederlandse taal en anderen kunnen zich al goed redden. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen en migranten.

Locatie

Cybersoek zit in Zuid bij het Huis van de Wijk de Pijp. Cybersoek biedt cursussen aan voor alle buurtbewoners: van jong tot oud, man en vrouw, met diverse (culturele) achtergronden. Voor deelnemers uit verschillende bevolkingsgroepen is Cybersoek een plek voor ontmoeting en uitwisseling. Daarmee worden diverse groepen in de wijk – van hoog- tot laagopgeleid – met elkaar in contact gebracht. Dit bevordert de communicatie, het begrip en de samenwerking tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de wijk.

Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen