Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Ouderen helpen met de kookclub bij Florence Oostduin

Florence Oostduin

12 januari 2021
Goetlijfstraat 5, 2596 RH Den Haag
10:30 - 12:30
Ouderen
0/1

Activiteit

Deze ochtend ga jij helpen met de kookclub bij Florence Oostduin. Samen met de bewoners van Florence Oostduin ga jij een lekkere lunch bereiden die de bewoners daarna kunnen eten. Maak gezellig een praatje met ze, want dit hebben ze gemist. Met deze activiteit bezorg jij ouderen een leuke dag en je hulp en enthousiasme wordt erg gewaardeerd. Zorg dat er tijdens deze activiteit 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Doelgroep & impact

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent en soms een lichte vorm van dementie hebben. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.

Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt met de leeftijd. Van de 85-plussers voelt bijna tweederde zich eenzaam, wat vele negatieve gevolgen met zich meebrengt. Door hoge werkdruk op het zorgpersoneel blijven ouderen steeds vaker hele dagen op hun kamer. Hierdoor komen ouderen minder in contact met andere mensen. Daar kun jij verandering in brengen door deel te nemen aan deze activiteit!

Locatie

Florence Oostduin ligt op een prachtige locatie in het Bezuidenhout. Hier wonen ouderen zelfstandig of binnen de zorgafdeling die lichamelijke of psychogeriatrische zorg nodig hebben.

Help je mee?

Zin om samen met ouderen wat lekkers te maken? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen