Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Pannenkoeken bakken voor ouderen bij de Componist

De Componist

27 april 2021
Georg Jarnostraat 14-20, 3543 BX Utrecht
10:30 - 14:30
Ouderen
6/6

Activiteit


Help je mee met deze oer Hollandse traditie? Om de ouderen van AxionContinu de Componist in deze lastige tijd wat op te vrolijken gaan we we pannenkoeken voor ze bakken. Buiten op het terras van dit woon-zorgcentrum bakken we met vrijwilligers (uiteraard op 1,5 afstand van elkaar) zo'n 100 pannenkoeken voor alle bewoners. Aan alles is gedacht. Wij zorgen voor de nodige materialen (pannen, kookplaatjes, spatels pollepels, mondkapjes en handschoenen) en boodschappen. Als vrijwilliger hoef je dus alleen nog maar te helpen met het maken van het beslag en het bakken. Er is voldoende beslag aanwezig zodat je gezellig mee kunt eten. Samen zorgen we er voor dat het een heerlijke middag wordt voor alle bewoners.

Doelgroep & impact

Het is jullie vast ook niet ontgaan: vanwege het Corona virus hebben woon-zorginstellingen de moeilijke keuze moeten maken om tijdelijk geen bezoek meer te ontvangen. Deze keuze heeft veel impact gehad op de ouderen. Jij helpt mee de ouderen en bewoners in het zonnetje te zetten door ze te trakteren op een Hollandse pannenkoek. Pannenkoeken bakken voor alle bewoners is vaak een onmogelijke taak voor het personeel. Juist daarom zullen de ouderen extra genieten van de goede oude smaak van pannenkoeken.

Bereikbaarheid

De Componist is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt de trein pakken naar Utrecht Terwijde, vanaf het station is het nog geen vijf minuten lopen naar De Componist. 


Help je mee?

Dus heb jij nog geen plannen op koningsdag? Help je dan mee met bakken? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen