Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Scheppen en kleppen met ouderen in de belevingstuin!

Stichting Powergarden

1 januari 2020
Jan Kruijffstraat 230, 3026 VP Rotterdam
13:00 - 16:00
Ouderen
0/5

Activiteit

Zin om te lullen én te poetsen? In de belevingstuin zijn ongeveer 8-10 Rotterdamse ouderen en andere wijkbewoners aanwezig die gezellig samenkomen om te werken in de tuin. Ze kunnen een luisterend oor en een helpende hand goed gebruiken. Sommige ouderen zullen er alleen zijn voor een praatje en gezelligheid, maar veel zullen samen met jou hun handen uit de mouwen steken om te kunnen blijven genieten van de tuin. 

Doelgroep & impact 

Samen met de ouderen van de tuinclub en vrijwilligers wordt er elke week in de tuin geschept en geklept. Met de wijk, jong en oud, vitaal en kwetsbaar, wordt een belevingstuin aangelegd speciaal geschikt voor ouderen met dementie. Zo faciliteert de belevingstuin de ontmoeting, in een mooie en groene omgeving, tussen mensen die elkaar normaal niet tegenkomen of in een isolement leven. 

Help je mee?

Lijkt dit je wat? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.

Bereikbaarheid

De tuin is te vinden bij woonzorglocatie de Schans van Laurens. De tuin is vrij toegankelijk en ligt tussen de gebouwen in, vraag bij aankomst gerust een van de bewoners of medewerkers naar de binnentuin, dan moet je het vinden.

Delen