Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

NL Cares kaartenactie - voor ouderen van De Buitenhof

Zorgcentrum De Buitenhof

6 april 2020
Nieuw Herlaer 2, 1083 BD Amsterdam
14:00 - 15:00
Ouderen
4/10

Kaartje sturen!

Het is jullie vast ook niet ontgaan: vanwege het Corona virus mogen woon-zorginstellingen geen bezoek meer te ontvangen. De eenzaamheid die ouderen al ervaren zal hierdoor nóg meer toenemen. Om dit in deze lastige tijd tegen te gaan kun je door middel van een klein gebaar toch iets betekenen!

Je kan je nu inzetten tegen eenzaamheid en helpen door via NL Cares een kaartje te sturen naar eenzame ouderen. Hiermee kun je zonder dat er een ontmoeting hoeft plaats te vinden toch extra aandacht geven aan mensen die hierom verlegen zitten. Een kaartje met een lief berichtje kan al een groot verschil maken. Mocht je dat leuk vinden kun je zelfs iets meesturen zoals een puzzelboekje of geurstokjes.

Tips voor een leuke kaart: een mooi of leuk gedichtje, een goede mop, een vrolijke anekdote, een tekening, een motiverende quote, een heel kort verhaaltje, je hoop of wens voor de ontvanger etc.

De kaartjes die de zorginstellingen ontvangen worden een aantal dagen achtergehouden voordat ze worden uitgedeeld, zodat een mogelijke besmetting met het virus via papier uitgesloten is.

Doelgroep & impact

Zorgcentrum De Buitenhof ligt in een rustige buurt in Amsterdam Zuid, tegenover het Amstelpark. Het is een sfeervol, modern zorgcentrum waar hun bewoners graag verblijven. De Buitenhof biedt woningen met zorg, begeleiding of verpleging voor ouderen.

Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Je kunt je kaart richten aan het volgende adres:


De Buitenhof

T.a.v. NL Cares kaartenactie – Nina van Rheenen

Nieuw Herlaer 2

1083 BD Amsterdam


Schrijf je snel hieronder in! Op die manier laat je ons weten dat je een kaartje hebt verstuurd. Via PostNL kan je tegenwoordig postzegels versturen met een code die je zelf op de kaart schrijft. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

De bevestigingsmail die je ontvangt naar aanleiding van je inschrijving kun je negeren.

Delen