Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Sjoelen met ouderen bij Florence Oostduin

Florence Oostduin

14 januari 2021
Goetlijfstraat 5, 2596 RH Den Haag
10:30 - 12:30
Ouderen
1/2

Activiteit

Deze ochtend ga jij helpen met sjoelen bij Florence Oostduin. Voordat het sjoelen begint begeleid je samen met de activiteitenbegeleiders van Florence de bewoners naar het sjoelen en helpen je met het inschenken van koffie en thee. Daarna mag je de bewoners helpen en begeleiden met sjoelen. Van jou inzet, enthousiasme en luisterende oor leven ze weer even helemaal op. Het belangrijkste is aandacht. Als je interesse toont in een ander dan kun je al snel iemand een plezierige dag bezorgen. Na afloop van het sjoelen breng je samen met de begeleiders de bewoners weer terug naar hun afdeling.

Doelgroep & impact

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent en soms een lichte vorm van dementie hebben. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.

Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt met de leeftijd. Van de 85-plussers voelt bijna tweederde zich eenzaam, wat vele negatieve gevolgen met zich meebrengt. Door hoge werkdruk op het zorgpersoneel blijven ouderen steeds vaker hele dagen op hun kamer. Hierdoor komen ouderen minder in contact met andere mensen. Daar kun jij verandering in brengen door deel te nemen aan deze activiteit!

Locatie

Florence Oostduin ligt op een prachtige locatie in het Bezuidenhout. Hier wonen ouderen zelfstandig of binnen de zorgafdeling die lichamelijke of psychogeriatrische zorg nodig hebben.

Help je mee?

Zin om samen met ouderen te sjoelen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

 

Delen