Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

City Cleanup bij de buurtmoestuin van Stichting GroenGoed! Rotterdam

Stichting GroenGoed! Rotterdam

11 juni 2021
Bloklandstraat, 3036TK Rotterdam
15:00 - 17:00
Algemene hulp
10/10

Activiteit

We gaan van start! 2021 kilo zwerfafval opruimen in 1 jaar. Help mee om de 2021 kilo-teller omhoog te krikken en zet je samen met andere vrijwilligers in voor een schone buurt.

De Cleanup begint met een gezamenlijk kick-off moment. We verzamelen bij stichting GroenGoed, Daarna ga je in tweetallen de buurt in en verzamel je zoveel mogelijk afval. Het plastic verzamel je apart van het overige afval. Al het ingezamelde plastic wordt namelijk gerecycled door Clearrivers. Hiervan worden bijzondere zitmeubelen en bouwstenen gemaakt.

Prikkers en vuilniszakken regelt NL Cares. Je kunt zelf handschoenen meenemen als je dat prettig vindt.

Impact 

Jaarlijks produceren we in Nederland ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval. Zwerfafval behoort tot de top drie grootste ergernissen van mensen over hun wijk of buurt. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro's per jaar. Bovendien is zwerfafval slecht voor natuur, dier en mens. Wist je bijvoorbeeld dat een colablikje er 50 jaar over doet om af te breken? Plastic verdwijnt zelfs nooit. Het breekt geleidelijk af tot steeds kleinere plasticdeeltjes. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn werkelijk overal: in water, grond en lucht. Tijd voor actie dus!

Stichting GroenGoed! Rotterdam draagt bij aan een stad waarin we in harmonie leven met de aarde en met elkaar. Dat doen ze op een zo concreet mogelijke manier: in buurtmoestuinen worden groenten en kruiden verbouwd en fruit geteeld voor de zelfvoorziening van iedereen die mee wil doen. Er wordt getuinierd om armoede te bestrijden en om te bouwen aan een duurzame stad. GroenGoed! begeleid zes buurtmoestuinen in Rotterdam Noord en Centrum en daarnaast werken ze nauw samen met Stichting Vredestuin. Deze Vredestuinen zijn ontwikkeld als gemeenschappelijke tuinen. Het hele jaar door zorgt GroenGoed! samen voor een gevarieerde oogst, die na elk werkmoment verdeeld wordt onder de aanwezigen. Extra oogst wordt geschonken aan armoedebestrijdingsprojecten.

Naast het tuinieren draagt de stichting actief bij aan Rotterdamse samenwerkingsverbanden op het gebied van armoedebestrijding, het groen en de klimaatbeweging. Samen zorgen ze ervoor dat we als stad grote stappen kunnen zetten.

Locatie

De Bloklandtuin ligt om de hoek bij buurtmoestuin Wilgenplantsoen in het Oude Noorden. Er wordt hier al sinds 2015 getuinierd.

De tuin ligt op een kwartier lopen vanaf Rotterdam Station Noord. Tram 8 (halte Zwaanshals) stopt heel dichtbij. 

Help je mee?

Draag je steentje bij! Samen zetten we de teller op 2021 kilo dit jaar. Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.


Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Triodos Foundation en het Oranjefonds.

Delen