Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Social Cleanup met buurtbewoners bij Het Anker

Huis van de Wijk Het Anker

22 december 2021
Jacques Veltmanstraat 427, 1065 DC Amsterdam
15:00 - 16:30
Algemene hulp
1/10

De activiteit

Dit jaar hebben we als doel om 2021 kilo zwerfafval op te halen. En dat niet alleen, met de Social Cleanup draag je bij aan een schone en mooie stad. Bundel de krachten met je stadsgenoten en geef samen de buurt een flinke schoonmaakbeurt. Zo bestrijden we zwerfafval en maken we verbinding met de buurt, dubbel impact dus.

Door de Social Cleanup worden buurtbewoners en met name kinderen in hun kracht gezet, waarbij zij zich samen met jou en andere vrijwilligers inzetten voor een gedeelde missie: een schone aarde. Je helpt en begeleidt de buurtbewoners en kinderen en enthousiasmeert elkaar om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Zo creëren we op een leuke manier meer bewustzijn over zwerfafval, waarmee we ook op lange termijn impact maken. In kleine groepjes lopen we door de wijk met Huis van de Wijk Het Anker als begin- en eindpunt. We zullen de opbrengst verzamelen en het aantal kilo's wegen. Prikkers en vuilniszakken worden verzorgd, handschoenen kun je zelf meenemen.

Doelgroep & impact 

Huis van de Wijk Het Anker is het buurtcentrum in Slotervaart. Hier worden meer dan 75 activiteiten georganiseerd voor en door buurtbewoners. Het is een ontmoetingsplek, en het centrum vervult een belangrijke buurtfunctie.


Jaarlijks produceren we in Nederland ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval. Zwerfafval behoort tot de top drie grootste ergernissen van mensen over hun wijk of buurt. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro's per jaar. Bovendien is zwerfafval slecht voor natuur, dier en mens. Wist je bijvoorbeeld dat een colablikje er 50 jaar over doet om af te breken? Plastic verdwijnt zelfs nooit. Het breekt geleidelijk af tot steeds kleinere plasticdeeltjes. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn werkelijk overal: in water, grond en lucht. Met de Cleanup draag jij concreet bij aan het zwerfafvalprobleem en help je om zichtbaarheid en bewustwording omtrent dit probleem te vergroten. Tijd voor actie dus!

Help je mee?

Draag je steentje bij! Samen zetten we de teller op 2021 kilo dit jaar. Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.


Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Cloverleaf Foundation en het Oranjefonds.

Delen