Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Social Cleanup met Dak -en thuislozen

Koffiehuis Haarlemmerstraat

10 mei 2021
Haarlemmerstraat 146, 1058 JV Amsterdam
10:15 - 12:00
Dak- en thuislozen
1/2

De activiteit

Als je van een actieve activiteit en een praatje houdt, ben je bij deze activiteit aan het goede adres. Vanuit de Haarlemmerstraat helpen vrijwilligers mee met een veegploeg en maken daarbij kennis met dak en thuislozen. Uiteraard is er volop tijd om een gezellig praatje te maken met de groep. De activiteit voer je uit samen met een vaste vrijwilliger: hij of zij ontvangt je en maakt je wegwijs. Dit jaar hebben we als doel om 2021 kilo zwerfafval op te halen. En dat niet alleen, met de Social Cleanup draag je bij aan een schone en mooie stad. Bundel de krachten met je stadsgenoten en geef samen de buurt een flinke schoonmaakbeurt. Zo bestrijden we zwerfafval en maken we verbinding met de buurt, dubbel impact dus.

Door de Social Cleanup worden buurtbewoners in hun kracht gezet, waarbij zij zich samen met jou en andere vrijwilligers inzetten voor een gedeelde missie: een schone aarde. Je helpt en begeleidt de dak en thuislozen en enthousiasmeert elkaar om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Zo creeeren we op een leuke manier meer bewustzijn over zwerfafval, waarmee we ook op lange termijn impact maken. In kleine groepjes lopen we door de wijk met het Koffiehuis als verzamel en eindpunt. Prikkers en vuilniszakken worden verzorgd, handschoenen kun je zelf meenemen.

Doelgroep & impact 

Het Koffiehuis ligt midden in het centrum aan de Haarlemmerstraat en wil bezoekers een rustige en veilige plek bieden, Er komen zowel dak- en thuislozen als buurtbewoners met een krappe beurs die behoefte hebben aan sociaal contact. De bezoekers kunnen momenteel niet gebruik maken van de ruimte vanwege corona, maar de cleanups zijn nog steeds actief. Dak en thuislozen kunnen geld verdienen door zich o.a. in te zetten voor een veeg- of groenploeg: een aantal keer per week gaat een groep bezoekers de straat op om samen te prikken of bloem- en plantenbakken te onderhouden. Wil je hen helpen om samen de stad schoon te houden, schrijf je dan nu in. Meer weten over hoe je het beste met deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep dak- en thuislozen. 

Jaarlijks produceren we in Nederland ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval. Zwerfafval behoort tot de top drie grootste ergernissen van mensen over hun wijk of buurt. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro's per jaar. Bovendien is zwerfafval slecht voor natuur, dier en mens. Wist je bijvoorbeeld dat een colablikje er 50 jaar over doet om af te breken? Plastic verdwijnt zelfs nooit. Het breekt geleidelijk af tot steeds kleinere plasticdeeltjes. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn werkelijk overal: in water, grond en lucht. Met de Cleanup draag jij concreet bij aan het zwerfafvalprobleem en help je om zichtbaarheid en bewustwording omtrent dit probleem te vergroten. Tijd voor actie dus!

Help je mee?

Draag je steentje bij! Samen zetten we de teller op 2021 kilo dit jaar. Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen