Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Social Cleanup op het Overtoomse Veld

De Diaconie Amsterdam

26 juni 2021
Wijnand Nuijenstraat 1, 1061 TV Amsterdam
10:30 - 12:00
Algemene hulp
4/10

De activiteit

Dit jaar hebben we als doel om 2021 kilo zwerfafval op te halen. En dat niet alleen, met de Social Cleanup draag je bij aan een schone en mooie stad. Bundel de krachten met je stadsgenoten en geef samen de buurt een flinke schoonmaakbeurt. Zo bestrijden we zwerfafval en maken we verbinding met de buurt, dubbel impact dus.

Door de Social Cleanup worden buurtbewoners en met name kinderen in hun kracht gezet, waarbij zij zich samen met jou en andere vrijwilligers inzetten voor een gedeelde missie: een schone aarde. Je helpt en begeleidt de buurtbewoners/kinderen en enthousiasmeert elkaar om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Zo creeeren we op een leuke manier meer bewustzijn over zwerfafval, waarmee we ook op lange termijn impact maken. In kleine groepjes lopen we door de wijk met Het Overtoomse Veld als begin- en eindpunt. Prikkers en vuilniszakken worden verzorgd, handschoenen kun je zelf meenemen.

Doelgroep & impact 

De Diaconie in Nieuw West houdt zich bezig met buurtwerk, en organiseert allerlei activiteiten waardoor mensen verbonden worden en buurtbewoners elkaar leren kennen. Zo zetten zij zich ook in voor het zwerfafvalprobleem in Osdorp. Dit sluit aan bij NL Cares' missie om dit jaar 2021 kilo op te halen. We slaan de handen ineen, en jij kunt helpen.

Jaarlijks produceren we in Nederland ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval. Zwerfafval behoort tot de top drie grootste ergernissen van mensen over hun wijk of buurt. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro's per jaar. Bovendien is zwerfafval slecht voor natuur, dier en mens. Wist je bijvoorbeeld dat een colablikje er 50 jaar over doet om af te breken? Plastic verdwijnt zelfs nooit. Het breekt geleidelijk af tot steeds kleinere plasticdeeltjes. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn werkelijk overal: in water, grond en lucht. Met de Cleanup draag jij concreet bij aan het zwerfafvalprobleem en help je om zichtbaarheid en bewustwording omtrent dit probleem te vergroten. Tijd voor actie dus!

Help je mee?

Draag je steentje bij! Samen zetten we de teller op 2021 kilo dit jaar. Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.


Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Cloverleaf Foundation en het Oranjefonds.

Delen