Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Soep brengen naar eenzame ouderen

Oma's Soep

2 juli 2020
Spaarndammerstraat 460, 1013 SZ Amsterdam
11:00 - 14:00
Ouderen
2/10

Activiteit

Oma's Soep, een snel groeiende sociale onderneming, brengt (eenzame) ouderen en jongeren samen om soep te maken. Met structurele gezellige kookdagen, waarbij zij gebruik maken van overgebleven groente, wordt eenzaamheid en voedselverspilling tegengegaan. Helaas kunnen zij deze kookdagen niet organiseren tijdens de huidige coronacrisis, maar er is een oplossing gevonden! De soep wordt langs gebracht bij de eenzame ouderen thuis. Nu ouderen eigenlijk alleen nog maar meer vereenzamen omdat ze veel thuis blijven en weinig sociale activiteiten hebben, vinden zij het des te belangrijker om met hen in contact te blijven. Als zij niet bij Oma's Soep kunnen komen, komen wij wel naar hen. Wil jij ook helpen om eenzaamheid tegen te gaan in tijden van de coronacrisis? Help dan nu mee als soepbezorger.


Doelgroep & impact 

Hoe ziet een bezorgdag eruit? Als bezorger word je op donderdag verwacht om 11:00u bij pingpongbar Pong op de Spaarndammerstraat 460. Hier kan je de pakketjes ophalen en krijg je van ons de adressen. Deze adressen zijn allemaal in Amsterdam, dus het bezorgen kan op de fiets (eigen vervoer), maar een scooter of auto is ook handig. Je krijgt 4 of 5 pakketjes per persoon, dus je zal niet de hele middag bezig zijn met bezorgen. Het langs brengen van de pakketjes wordt door de ouderen erg gewaardeerd, zeker in deze tijd is het belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen. Ze vinden het heel gezellig als er vrijwilligers bij deur nog even een praatje maken. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Ben je enthousiast? Hou je van een kletspraatje maken? Wil je vrijwilligerswerk doen waarbij je direct ziet hoe blij je eenzame ouderen maakt? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen