Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Speeddate met ouderen bij Woonzorgcentrum Zuylenstede

Woonzorgcentrum Zuylenstede

21 juli 2021
Perudreef 8, 3563 VA Utrecht
13:30 - 15:00
Ouderen
0/3

De activiteit

Op woensdagmiddag delen de medewerkers van de Zonnehoek graag samen met vrijwilligers ‘hartverwarmers’ uit aan haar bewoners. Een hartverwarmer is een korte één op één activiteit van ongeveer 10 tot 30 minuten waarbij er wordt aangesloten bij de wensen van de bewoners. 

Een aantal voorbeelden: even naar buiten met de rolstoel of rollator voor een ommetje in het park; samen een kopje koffie drinken of een gesprekje voeren; lekker een beetje handcrème opdoen. Even overgooien met een grote ballon; een voorwerp uit het herinneringsmuseum laten zien en het samen hebben over vroeger; een liedje naar keuze beluisteren; een collage of kleurplaat maken, enzovoorts… Eigen ideeën zijn ook welkom! Als vrijwilliger krijg je na ontvangst uitgelegd wat je gaat doen met welke bewoner.


Doelgroep & impact 

Zuylenstede is een grote woonzorglocatie in Overvecht waar ouderen met verschillende zorgindicaties wonen. Op afdeling de Zonnehoek wonen mensen met dementie. Overdag verblijven de bewoners in twee gezellige huiskamers, Domplein en Neude. Hier is er ruimte om samen koffie te drinken, spelletjes te doen of een praatje te maken.


Help je mee?

Heb je zin om persoonlijke aandacht te geven aan de bewoners van Zuylenstede? Schrijf je dan hieronder in! Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin meer informatie over de activiteit, over bij wie je je mag melden en over coronamaatregelen. Dank voor je inzet!

Delen