Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Speel fanatiek tafeltennis met mensen met een beperking

Reinaerde - Loevenhoutsedijk

29 september 2020
Loevenhoutsedijk 4, 3552 XE Utrecht
15:00 - 16:30
Mensen met een beperking
0/2

Activiteit

Schuilt er een batman in jou? Elke dinsdagmiddag komen deelnemers met Niet-Aangeboren Hersenletsel sporten bij tafeltennisvereniging SVE. Onder leiding van een trainer verbeteren ze hun techniek en wordt er vooral veel met elkaar gelachen. Omdat veel deelnemers in een rolstoel zitten of het focussen op de sport veel energie vraagt, is er een begeleider aanwezig. Ook jouw hulp kunnen ze goed gebruiken, je bent hartstikke welkom! Tafeltennissen hoef je niet te kunnen, iedereen is er namelijk om dat te leren. Kom een kop koffie/thee meedrinken en ga daarna lekker tafeltennissen met de deelnemers! Ook kun je de spelers aanmoedigen, helpen met het oprapen van de ballen zodat iedereen lekker door kan spelen en inspelen op hulpvragen van deelnemers. Wil je een impressie van de deelnemers en wat de tafeltennis inhoudt? Kijk dan dit filmpje. Zin in lekker actief vrijwilligerswerk in Utrecht? Help dan vandaag deze tafeltennissers!

Doelgroep & impact 

Reinaerde is een organisatie die dagbesteding biedt voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel. Dit hersenletsel kan zich op verschillende manieren uiten: van geheugenschade tot een lichamelijke beperking, kijk bijvoorbeeld dit filmpje om kennis te maken met een van de spelers. In het centrum van Reinaerde is het mogelijk om aan diverse activiteiten deel te nemen. Het programma is afgestemd op de wensen van de cliënten. Zo biedt Reinaerde in samenwerking met tafeltennisvereniging SVE tafeltennis aan. Deze sport is uitermate geschikt voor sporters met een beperking, omdat de sport laagdrempelig en fysiek niet heel belastend is. Daarnaast is tafeltennis ook geschikt voor rolstoelers. Nederland is wereldwijd een voorloper op het gebied van ‘paratafeltennis’. Op de Paralympische Spelen wint Nederland steevast een aantal (gouden) medailles. SVE vindt het bovendien belangrijk om bij te dragen aan het sportaanbod voor Utrechters met een beperking. Wil je meer weten over de doelgroep die meedoet aan deze activiteit? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep mensen met een beperking.

Bereikbaarheid

Tafeltennisvereniging SVE is met de auto, fiets en het OV goed te bereiken. Vanuit het centrum ben je met nog geen 10 minuten fietsen bij SVE! Ga je met de bus? Met bus 6 ben je zo bij SVE. 

Schrijf je in!

Heb jij zin gekregen om te helpen bij het tafeltennissen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

 

Delen