Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Spelletjesmiddag met ouderen in de Jordaan

De Rietvinck

25 november 2019
Vinkenstraat 185, 1013 JR Amsterdam
13:30 - 15:30
Ouderen
1/1

Activiteit 

Spelletjes zijn fun! En een mooie manier om plezier met elkaar te maken. Bij de Rietvinck zijn er spelletjesmiddagen voor de ouderen en als vrijwilliger kun je aansluiten. Je kunt in een groepje ouderen of één op één verschillende spelletjes spelen en ondertussen maak je een gezellig praatje. Ook zorg je voor koffie en thee en help je achteraf met de zaal weer opruimen. Door de toenemende bezuinigingen in de zorg is er steeds minder personeel beschikbaar voor de begeleiding van sociale activiteiten. Ouderen genieten daarom enorm van de persoonlijke aandacht die jij hen geeft. Het gaat vooral om de gezelligheid die je brengt en je hoeft geen speciale kennis of vaardigheden te hebben. De activiteitenbegeleiding zal blij zijn met jouw ondersteuning, dus meld je snel aan!  

Doelgroep & impact 

De Rietvinck is een verpleeghuis in het hartje van de Amsterdamse Jordaan en biedt ouderen een warm thuis. Er wonen zowel chronisch zieke ouderen, ouderen met een handicap en/of dementie. De aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd! Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.  Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Zin in een gezellige spelletjesmiddag? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen