Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Sport, spel en huiswerk in de zomervakantie voor de kinderen van het Leespaleis

LeesPaleis de Pupillen

3 augustus 2020
Heemraadstraat 60, 3023 VJ Rotterdam
14:15 - 16:30
Kinderen
0/2

Activiteit

Heb je zin in een gezellige en actieve middag? Lijkt het je leuk om kinderen wat bij te brengen? Ben je een beetje geduldig? Iedere maandag in de zomervakantie kunnen kinderen in Buurthuis de Pupillen terecht voor sport, spel en huiswerkbegeleiding. De middag wordt wekelijks georganiseerd van 14:15 tot 16:30 uur. Het begint met een uurtje creatieve of sportieve activiteiten, zoals knutsel, tekenen, muziekles, dansen, voorlezen, koken of sport in de eigen gymzaal van het buurthuis. Samen spelen staat daarbij centraal. Aansluitend is er huiswerkbegeleiding voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de lagere school en de eerste twee klassen van de middelbare school. Vrijwilligers helpen de kinderen met het oefenen van de woordenschat, maken van een huiswerkopdracht over breuken of overhoren van de Europese hoofdsteden voor een toets topografie. Specifieke vakkennis is niet nodig en als vrijwilliger ben je erg welkom. 

De kindermiddag wordt georganiseerd door vaste vrijwilligers en de vrijwilligers van Rotterdam Cares bieden extra ondersteuning. Bij deze activiteit zit je nergens aan vast, dus je kunt gewoon een keertje kijken of het wat voor je is.

LET OP: voorafgaand kan je ook mee helpen bij de activiteit "Help kinderen met de Nederlandse taal". Deze activiteit start om 13.00. Wil je aan beide activiteiten deelnemen? Schrijf je dan snel in voor beide activiteiten via deze agenda!

Doelgroep & impact

Het LeesPaleis De Pupillen heeft als voornaamste doelstelling het scheppen van gelijke kansen voor de bewoners van de deelgemeente Delfshaven. Daarnaast staat behoud en de ontwikkeling van een eigen identiteit en cultuur als deel van de Nederlandse samenleving centraal. De grote kracht van Het LeesPaleis De Pupillen is dat zij in staat is de buurtbewoners uit de wijk Delfshaven te bereiken en te activeren.

De huiswerkbegeleiding ondersteunt kinderen en jongeren met school en studievaardigheden. Deze Kinderen kunnen thuis meestal niet terecht met huiswerk. Ze hebben thuis geen mogelijkheid of middelen om rustig huiswerk te maken of ouders kunnen zelf vanwege taal of opleidingsniveau niet helpen.

In Delfshaven hebben veel kinderen een taalachterstand. De schoolresultaten op het gebied van taal zijn laag en problemen met (begrijpend) lezen zorgt ook voor een lager resultaat op andere schoolvakken. De huiswerkklas geeft extra ondersteuning bij het maken van huiswerk en achterstanden. Veel kinderen zien hun rapportcijfers stijgen als gevolg van de begeleiding die zij krijgen tijdens de huiswerkklassen. Als je hen helpt, zorg er dan voor dat je rustig en duidelijk spreekt en je aanpast aan het tempo van het kind. Dit tempo kan ook juist hoger liggen dan je verwacht, dus pas het tempo aan op het niveau van de leerling. Wil je meer weten over de doelgroep kinderen, kijk dan hier.

Locatie

De Pupillen is een buurthuis in het Nieuwe Westen, een wijk in Rotterdam Delfshaven. De Pupillen is er voor de wijk en voor alle bewoners van jong tot oud. Dagelijks organiseert het buurthuis taallessen, sportactiviteiten, computeronderwijs, creatieve activiteiten, kookclubs, studiebegeleiding en huiswerkklassen. Zo nu en dan verlaten zij zelfs het buurthuis voor uitstapjes naar bibliotheken en musea. Het buurthuis biedt ruimte voor ontmoetingen, ontspanning, ontwikkeling en onderwijs. De activiteiten van buurthuis de Pupillen bereiken een groot aantal inwoners van het Nieuwe Westen en is een centraal punt in de wijk.

Het is de missie van het Leespaleis om kinderen vaardigheden aan te leren die ze nodig zullen hebben om zich te ontwikkelen in de maatschappij. Dit willen ze bereiken door deze kinderen op een speelse maar ook educatieve wijze te begeleiden op een veilige en warme plek.

Help je mee?

Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen