Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help bij een sportavond voor mensen met een beperking

Steunpunt Haagsche Bluf

7 januari 2020
Haagsche Bluf 46, 2511 CN Den Haag
19:00 - 21:00
Mensen met een beperking
0/2

Activiteit

Elke dinsdag is er voor de bewoners van Middin Haagse Bluf een sportavond. Zo kun je als vrijwilliger mensen met een beperking helpen in beweging te blijven. Als vrijwilliger heb je een voorbeeldrol; je legt een sportonderdeel uit en zorgt ervoor dat de bewoners enthousiast meedoen. Het trefpunt beschikt over een speciale sporthoek waar o.a. een roeimachine, hometrainers en een loopband staan. Tevens is het mogelijk om op muziek te aerobicen! Met mooi weer kun je met de groep naar de Paleistuinen voor een work-out. Het sporten duurt tussen de 45 en 60 minuten, daarna wordt er nog een gezellig praatje gemaakt en kopje koffie/thee gedronken. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Er zijn altijd vaste medewerkers van Middin aanwezig om je te helpen bij deze activiteit. 

Doelgroep & impact

Mensen met een (verstandelijke) beperking bewegen vaak te weinig en kunnen daardoor kampen met overgewicht. Jouw komst is daarom voor hen erg waardevol. Met name door de komst van vrijwilligers kan de sportavond met extra zorg en aandacht worden gegeven. Het is leuk om vooraf wat oefeningen te bedenken die je met de bewoners zou willen doen, bijvoorbeeld rekken en strekken, buikspieren (hun eigen favoriet) of een andere oefening. Jij bent namelijk de sportinstructeur vanavond! De activiteit is heel laagdrempelig, je hoeft dus geen ervaring te hebben als instructeur. De bewoners kunnen zelf goed aangeven wat ze wel en niet kunnen. Er mag best wat gezweet en gemotiveerd worden!. Lekker even bewegen en gezelligheid is het belangrijkste!

Locatie

Op locatie Haagsche Bluf wonen 25 mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ze wonen zelfstandig, maar er is wel 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De Haagsche Bluf heeft een trefpunt waar wordt gegeten en verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals bingo, karoake en fitness! Ook cliënten van andere locaties bezoeken het trefpunt regelmatig, wat zorgt voor veel gezelligheid. Deze Haagse Bluf ligt midden in het centrum en dus heel centraal.

Help je mee?

Wil je een sportavond geven? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen