Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Wandelen door de stad met eenzame ouderen

Laurens Antonius Binnenweg

3 november 2020
Nieuwe Binnenweg 33, 3014 GC Rotterdam
14:00 - 16:30
Ouderen
0/6

Activiteit

Vind jij het heerlijk om een wandelingetje te maken? Deze activiteit duurt niet lang dus als je een momentje vrij hebt in je agenda kun je makkelijk mee doen. Wandel je gezellig mee met de bewoners van Laurens Antonius Binnenweg! Elke dinsdagmiddag gaat een vaste vrijwilliger van Laurens Antonius Binnenweg er op uit met een groep bewoners om een frisse neus te halen en een rondje door de stad te doen. Soms halen ze een frietje, soms zitten ze even in het park, iedere week is weer anders. Bij aankomst word je ontvangen door de activiteitenbegeleidster en wordt uitgelegd wat de bedoeling is van de activiteit. Als vrijwilliger begeleid je de ouderen of duw je de rolstoel, maak je een praatje en maak je er samen een gezellige wandeling van. Veel bewoners zijn slecht ter been of zitten in een rolstoel dus extra handen zijn erg welkom. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd, leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Ze zijn altijd heel blij met de komst van vrijwilligers. De bewoners leven enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het personeel. Ook zin in een wandeling? Schrijf je snel in!

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door het Postcodeloterij buurtfonds!

Doelgroep & impact 

Antonius Binnenweg is een verpleeghuis in Rotterdam Centrum, aan de Nieuwe Binnenweg. Hier wonen (jong) dementerende cliënten en mensen met lichamelijke klachten. Antonius Binnenweg helpt voornamelijk bij revalidatie na een beroerte of orthopedische ingreep en biedt zorg in de laatste levensfase. Niet alle bewoners kunnen nog even goed communiceren, maar de aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd! Ze vinden het gewoon heel gezellig als er vrijwilligers komen helpen.

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. De meeste ouderen op deze locatie hebben dementie. Met hen gaat communiceren soms moeizaam. Een paar tips om om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Hoewel personen met dementie niet altijd onthouden wat je zegt, genieten zij er wel van als je enthousiast vertelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt.

Locatie

Antonius Binnenweg ligt centraal in de stad, aan het begin van de Nieuwe Binnenweg, vlakbij Eendrachtsplein. Het is dus goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Metrostation Eendrachtsplein ligt op loopafstand en verder stoppen ook tram 4 en 7 heel dichtbij. 

Help je mee?

Heb je zin om lekker door de stad te wandelen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen