Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Stellingen opbouwen voor Voedselbank Zuid

Voedselbank Zuid

13 december 2019
Lutmastraat 61-A, 1073 GN Amsterdam
12:00 - 17:00
Algemene hulp
3/3

Activiteit

Zin om lekker je handen uit de mouwen te steken? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! Tijdens deze activiteit bij het Uitgiftepunt van de Voedselbank Zuid help je mee met het opbouwen van stellingen voor het nieuw te openen Voedselbankconcept. De activiteit bestaat echt uit teamwork: samen met andere vrijwilligers zorg je voor de inrichting van het nieuwe concept. Het is handig om warme kleding te dragen die tegen een stootje – vuil of beschadiging – kan.

Omdat het nieuwe concept in januari opengaat, moet de inrichting voor de kerstdagen klaar zijn. Schrijf je dus snel in!

Doelgroep & impact

De Voedselbank Amsterdam streeft ernaar wekelijks gezond en gevarieerd eten te geven aan mensen die het niet hebben. Op die manier gaan zij armoede tegen, verdwijnen voedseloverschotten en wordt het milieu minder belast. De Voedselbank dient zo als schakel tussen overschotten enerzijds en armoede anderzijds. De Voedselbank Amsterdam voorziet wekelijks ca 1.200 Amsterdamse huishoudens van voedselpakketten. Daarnaast is de loods van Voedselbank Amsterdam ook het Regionale Distributiecentrum van Noord-Holland. Dat betekent dat zij ook verantwoordelijk zijn voor het ontvangen en verdelen van het voedsel bedoeld voor de ca. 67 uitgiftepunten variërend van Diemen tot Texel. Per week ontvangen circa 4.000 huishoudens in Noord Holland een voedselpakket.

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Voedselbank te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen