Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Hartig bakken voor bezoekers van LLV NAS (dak- en thuisloze asielzoekers)

Nico Adriaans Stichting (NAS)

16 februari 2021
Bake @ home, Bake @ home Rotterdam
14:00 - 15:00
Migranten
0/10

Activiteit

Tijdens de Coronacrisis kunnen de cliënten van LLV (Landelijke Levensvoorziening Vreemdelingen) van de NAS wel wat meer aandacht gebruiken. Het is een moeilijke tijd voor iedereen, met name voor de dak- en thuisloze migranten die via LLV geholpen worden. Nu kun je hen een hart onder de riem steken door iets lekker hartigs te bakken (zonder suiker). Je kunt bijvoorbeeld quiche, hartige taart of kaasbroodjes om hen te verwennen. Het dient wel vegetarisch te zijn, zodat iedereen er van kan genieten. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het bakke. Houd bij het bakken altijd rekening met hygiëne en was voldoende je handen. Let wel op: een groot deel van de cliënten heeft suikerziekte. Daarom is het heel belangrijk om SUIKERVRIJE baksels te maken.

Je kunt jouw suikervrije baksel op een afgesproken tijdstip afleveren bij LLV. Deze informatie ontvang je in een bevestigingsmail nadat je bent ingeschreven voor de activiteit.

Doelgroep & impact

Waarschijnlijk verblijven er ca 3.500 mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in Rotterdam. Het grootste deel van deze groep doet geen beroep op opvangmogelijkheden in de stad. In samenwerking met de gemeente Rotterdam vangen de Nico Adriaans Stichting (NAS) en haar partners (leger des Heils, Pauluskerk en het ROS) ongedocumenteerden op binnen een sobere regeling die vernoemd is naar de basisbehoefte van ieder mens: Bed, bad en brood-regeling.

Help je mee?

Wil jij meehelpen iets lekkers en suikervrij te bakken voor de cliënten van de NAS? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen