Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help boodschappen inzamelen voor de Voedselbank!

Voedselbank

15 februari 2020
Niersstraat 16, 1078 VK Amsterdam
14:00 - 19:00
Algemene hulp
7/8

Activiteit

Er is weer een supermarktactie voor de Voedselbank bij de Coop in de Niersstraat in Amsterdam Zuid!

De Voedselbank is afhankelijk van producten die zij van allerlei instanties krijgt. Soms is er een tekort aan bepaalde producten om een volledig en gevarieerd voedselpakket aan te kunnen bieden. De voedselpakketten zijn voor gezinnen in Amsterdam en omstreken die onder de armoedegrens leven. Om het tekort aan te vullen worden supermarktacties georganiseerd. 

Jij kunt helpen als vrijwilliger! Eerst verzamel je met alle andere vrijwilligers. Een van de vaste vrijwilligers zal uitleggen hoe iedereen te werk moet gaan. Je overhandigt aan het winkelend publiek een boodschappenlijstje met producten die de Voedselbank nodig heeft. Je vraagt of ze één extra boodschap van de lijst willen kopen en doneren aan de Voedselbank. Alle gedoneerde producten sorteer je in kratten. Met de opbrengst van de actie worden de pakketten gevuld die wekelijks worden uitgereikt aan de gezinnen die het hard nodig hebben.

Let op; er is een ochtend- en een middagshift waarvoor je je kan aanmelden.

Doelgroep & impact

De Voedselbank Amsterdam streeft ernaar wekelijks gezond en gevarieerd eten te geven aan mensen die het niet hebben. De Voedselbank Amsterdam voorziet wekelijks ca 1.200 Amsterdamse huishoudens van voedselpakketten. Daarnaast is de loods van Voedselbank Amsterdam ook het Regionale Distributiecentrum van Noord-Holland. Dat betekent dat zij ook verantwoordelijk zijn voor het ontvangen en verdelen van het voedsel bedoeld voor de ca. 67 uitgiftepunten variërend van Diemen tot Texel. Per week ontvangen circa 4.000 huishoudens in Noord Holland een voedselpakket.

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Voedselbank te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen