Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Taalcafé Noord voor nieuwkomers en vluchtelingen

De Diaconie Amsterdam

28 oktober 2020
Banne Buikslootlaan 63c, 1034 AA Amsterdam
10:15 - 12:00
Migranten
0/1

Activiteit

Met een praatje over het leven in Amsterdam, je hobby's, muziekvoorkeur of weekendplannen iemand helpen met het leren van de Nederlandse taal? Kom dan naar het taalcafé In De Ark. De activiteit is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar Nederlands wilt verbeteren. Omdat dit zo laagdrempelig is, komen er mensen met heel diverse achtergronden naartoe. Sommigen zijn net in Nederland en moeten nog veel leren, anderen kunnen zich al prima redden maar willen middels informele gesprekjes nog meer vertrouwd raken met de taal. Tijdens de activiteit ga je als vrijwilliger het gesprek aan met de deelnemers. Het is geen taalles, dus je hoeft de grammaticaregels niet perfect paraat te hebben. Door de gesprekjes verbeteren de deelnemers hun spreekvaardigheid op een prettige manier. Jouw inzet als vrijwilliger zorgt ervoor dat de deelnemers meer persoonlijke aandacht krijgen en zo beter kunnen oefenen. Ook als vrijwilliger is het ontzettend leerzaam en inspirerend om verhalen van over de hele wereld te horen. Reis zo ieder taalcafé weer de wereld rond, met een kopje koffie aan tafel in Noord.

Let op: het is een vereiste dat je vloeiend Nederlands spreekt.


Doelgroep

Het taalcafé wordt georganiseerd door De Diaconie Noord. Deze organisatie zet zich in voor Noordelingen die extra hulp kunnen gebruiken middels het organiseren van bijzondere activiteiten. Het taalcafé is één van deze activiteiten en heeft als doel om nieuwe Noordelingen zich snel thuis te laten voelen in het stadsdeel. De deelnemers van de inloopavond hebben verschillende culturele achtergronden. Sommigen hebben een beperkte kennis van de Nederlandse taal en anderen kunnen zich al goed redden. Ze zijn allemaal erg gemotiveerd om Nederlands te leren. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep migranten.


Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen