Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Taalcafé Wereldhuis voor nieuwkomers en vluchtelingen

WelnU Utrecht

28 november 2019
Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
10:45 - 12:30
Migranten
4/4

Activiteit

Is praten jouw tweede natuur en ontmoet je graag mensen uit een andere cultuur? Dan is dit een goede activiteit voor jou! Elke donderdagochtend verzorgt stichting WelnU gratis Nederlandse taallessen voor vluchtelingen. Als vrijwilliger oefen je in kleine groepjes of één op één de Nederlandse taal. Er is lesmateriaal aanwezig, maar het kan ook zijn dat de deelnemers over bepaalde onderwerpen willen 'kletsen'. Op deze manier staat de Nederlandse taal op een hele informele en gezellige manier centraal. Je hoeft daarom ook helemaal geen ervaring te hebben met lesgeven. Leuk als je mee komt doen; van harte welkom!

Doelgroep & impact

Stichting WelnU verzorgt gratis Nederlandse taallessen voor vluchtelingen, ongeacht leeftijd, nationaliteit of status. Het is hun doel om mensen zo snel mogelijk de optie geven om Nederlands te leren, omdat het voor iedereen mogelijk moet zijn een bestaan op te bouwen in het land waar ze verblijven. De activiteit vind plaats in het Wereldhuis; het Wereldhuis is sinds 2008 een veilige plek voor ongedocumenteerde vluchtelingen en migranten. Mensen met gelimiteerde rechten, die op zoek zijn naar nieuwe perspectieven voor de toekomst ontvangen hier een warme maaltijd maar ook informatie, advies en scholing.

Help je mee?

Wil je anderen helpen met de Nederlandse taal? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen