Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Taalcafé voor vrouwelijke vluchtelingen

WelnU Utrecht

13 november 2020
Joseph Haydenlaan 2A, 3533 AE Utrecht
10:00 - 12:00
Migranten
0/3

Activiteit

WelnU en Welkom in Utrecht verzorgen op verschillende dagen taalcafés in Utrecht. Vrijwilligers helpen vluchtelingen dan bij het leren, oefenen en spreken van de Nederlandse taal. Sommige vluchtelingen spreken niet of nauwelijks een woord Nederlands, anderen zijn de taal al redelijk machtig. Het lesmateriaal, dat beschikbaar wordt gesteld door WelnU, is op dit verschil in niveau toegesneden. Op vrijdagochtend is dit taalcafé specifiek alleen voor vrouwelijke vluchtelingen die zo op een fijne, rustige plek Nederlands kunnen leren. 

Let op: aangezien dit een vrouwentaalcafe is, kunnen hiervoor alleen vrouwelijke vrijwilligers zich aanmelden.

Doelgroep & impact

Welkom in Utrecht (www.welkominutrecht.nu) is een jonge organisatie die zich richt op het faciliteren en coördineren van activiteiten voor, door en met vluchtelingen. Eén van die activiteiten is Taalcafé, waarbij WelnU (www.welnutaal.nl) op vrijwillige basis taalverwerving aanbiedt aan vluchtelingen. Bij het Taalcafé wordt zoveel mogelijk 1 op 1 gewerkt. Met een hoge opkomst van deelnemers hebben zij dus altijd behoefte aan vrijwilligers.

Help je mee?

Wil jij vluchtelingen ondersteunen in het verwerven van de Nederlandse taal? Klik hieronder dan op 'Ik wil ook vrijwilligen'. Na je inschrijving ontvang je een mail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Bereikbaarheid

De activiteit vindt plaats op de zolder van Welkom in Utrecht aan de Joseph Haydenlaan 2A.

 

Delen