Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Taalcafé Warm Welkom Noord voor nieuwkomers en vluchtelingen

Warm Welkom Amsterdam Noord

11 juni 2021
Buikslotermeerplein 15, 1025 ES Amsterdam
11:00 - 12:30
Migranten
1/1

Activiteit

Met een praatje over het leven in Amsterdam, je hobby's, muziekvoorkeur of weekendplannen iemand helpen met het leren van de Nederlandse taal? Kom dan naar het taalcafé van Warm Welkom. De activiteit is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar Nederlands wilt verbeteren. Omdat dit zo laagdrempelig is, komen er mensen met heel diverse achtergronden naartoe. Sommigen zijn net in Nederland en moeten nog veel leren, anderen kunnen zich al prima redden maar willen middels informele gesprekjes nog meer vertrouwd raken met de taal. Tijdens de activiteit ga je als vrijwilliger het gesprek aan met de deelnemers. Het is geen taalles, dus je hoeft de grammaticaregels niet perfect paraat te hebben. Door de gesprekjes verbeteren de deelnemers hun spreekvaardigheid op een prettige manier. Jouw inzet als vrijwilliger zorgt ervoor dat de deelnemers meer persoonlijke aandacht krijgen en zo beter kunnen oefenen. Ook als vrijwilliger is het ontzettend leerzaam en inspirerend om verhalen van over de hele wereld te horen. Reis zo ieder taalcafé weer de wereld rond, met een kopje koffie aan tafel in Noord.

Let op: het is een vereiste dat je vloeiend Nederlands spreekt.


Doelgroep

Het taalcafé wordt georganiseerd door Warm Welkom Noord. Warm Welkom zet zich in voor vluchtelingen en andere nieuwkomers in Amsterdam Noord. Het doel van de stichting is om nieuwkomers op een warme en toegankelijke manier wegwijs te maken in hun nieuwe buurt door een schakel te zijn tussen hen, buurtbewoners en buurtorganisaties. Stichting Warm Welkom streeft naar het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers, en heet hen bovenal hartelijk welkom. De deelnemers van de activiteit hebben verschillende culturele achtergronden. Sommigen hebben een beperkte kennis van de Nederlandse taal en anderen kunnen zich al goed redden. Ze zijn allemaal erg gemotiveerd om Nederlands te leren. Wil je meer weten over hoe je het beste deze doelgroep kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep migranten.


Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen