Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Terras opbouwen voor lunchroom voor mensen met een beperking

Fröbel Centrum

23 mei 2020
Westerstraat 79a, 3016 DG Rotterdam
14:00 - 17:00
Algemene hulp
1/3

Activiteit

Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Gebruik jij graag je spierballen? Dat komt mooi uit, want er zijn klussers en sterke mensen gezocht om het terras van Fröbel op te bouwen en stoelen te schuren/beitsen. Het is hard werken, maar uiteraard ook heel gezellig. Iedereen met spierballen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & Impact

Een lunchroom waarbij mensen met een verstandelijke beperking een échte werkplek krijgen. Dat was de droom van ondernemer Saskia Warnaar. Die droom kwam begin 2017 uit met de start van een lunchroom op de Westerstraat. Inmiddels heeft Fröbel drie locaties waar ze, naast het bieden van goede horeca, dertig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek hebben kunnen geven. Fröbelen betekent jezelf ontwikkelen door te doen. Volgens de Duitse opvoedkundige Friedrich Fröbel (1782-1852) gaat deze ontwikkeling sneller als je doet wat je leuk vindt, op een plaats waar je je fijn voelt. Lunchroom Fröbel is een zo’n plek waar mensen gestimuleerd worden nieuwe dingen te proberen en te leren. En waar iedereen zich thuis voelt en met trots werkt.

In het team werken bedrijfsleiders, horecamedewerkers, administratief medewerkers, leerwerkcoaches en all-roundmedewerkers. Deze laatste groep zijn medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij Fröbel leren werken. Ook krijgen ze ondersteuning van vrijwilligers, zij helpen bijvoorbeeld met schoonmaken of geven medewerkers een-op- een ondersteuning als zij iets willen leren. De begeleiding bij Fröbel is gericht op het aanleren van zowel praktische als sociaal-emotionele vaardigheden. Ze ondersteunen met name mensen met een (licht) verstandelijke beperking, waarbij soms sprake is van bijkomende psychische en/of psychiatrische stoornissen en mensen met Syndroom van Down.

Locatie

Op dit moment heeft Fröbel drie vestigingen. Deze activiteit vindt plaats in de locatie Centrum op de Westerstraat in Rotterdam. Een gezellige lunchroom waar plek is voor goede koffie, ontbijt, lunch, taart of een borrel. Maar ook voor vergaderingen en meetings is het een inspirerende plek.

Help je mee?

Wil je meehelpen sjouwen om er voor te zorgen dat de medewerkers van Fröbel weer fijn aan het werk kunnen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen