Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Tuinieren bij Speeltuin de Boog

Buurtspeeltuin de Boog

28 november 2019
Merwedekade 128a, 3521 ER Utrecht
13:00 - 16:00
Algemene hulp
0/5

Activiteit

In 1950 werd speeltuin de Boog geopend, als een van de eerste nieuwe speeltuinen in Utrecht na de oorlog. Het was een zogenaamde rommelspeeltuin. Dat wil zeggen: er was veel open ruimte en kinderen konden daarin lekker “rommelen”, met zand, water en hout. Er stond een stuk van een afgedankte oude vrachtwagen, dankbaar materiaal om op en in te spelen.
Vandaag de dag is er in de basis weinig veranderd. Het is nog steeds een plek waar kinderen uit meerdere buurten bij elkaar komen om te spelen, te sporten en te bouwen. De speeltuin organiseert ook veel evenementen. De speeltuin draait (op wat steun van de gemeente na) volledig op vrijwilligers. Op donderdagen kun jij meehelpen met de wekelijkse groenvoorziening. De handen uit de mouwen om te vegen, te snoeien, te verven of een tuinhuis te bouwen: waar op dat moment behoefte aan is. 

Doelgroep en Impact

Speeltuin de Boog ligt in Rivierenwijk en is een ontmoetingsplek voor mensen (en vooral kinderen) van verschillende afkomst uit omliggende wijken. Het is al bijna driekwart eeuw de centrale plek van de buurt, waar feestjes worden gevierd, buurtbarbecues worden gehouden et cetera.

Klus je mee? 

Zin om mee te klussen? Meld je hieronder aan!

Bereikbaarheid

De speeltuin ligt nabij de Balijebrug aan het Merwedekanaal. Vanaf Utrecht CS is het 10 minuten fietsen. Het is makkelijk met het OV bereikbaar

Delen