Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help mee bij een verlaat kerstdiner bij Carel van den Oever

WZH Carel van den Oever

23 februari 2020
Schrijnwerkersgaarde 3, 2542 TP Den Haag
15:00 - 20:00
Ouderen
0/2

Activiteit

Vanwege een uitbraak van het griepvirus konden de bewoners van Carel van den Oever helaas niet meer genieten van een kerstdiner. Maar niet getreurd! Vandaag kan je alsnog helpen bij een verlaat kerstdiner voor de bewoners. Als vrijwilliger zal je helpen bij het opbouwen en opruimen. En natuurlijk zal je tijdens het diner de gelegenheid hebben om het eten uit te serveren en gezellig te kletsen met de bewoners!

Doelgroep & impact

WZH Carel van den Oever stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. In Carel van den Oever wonen mensen die 24 uur per dag intensieve zorg nodig hebben in een beschermde omgeving. Dit kunnen mensen zijn met dementie of mensen met lichamelijke aandoeningen. Er is ten alle tijde professionele hulp aanwezig tijdens de activiteit, vraag hulp wanneer dat nodig is. 

Een aantal tips om als vrijwilliger om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op


Delen