Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Voetbaltraining voor kinderen met een beperking

Forza Friends

19 september 2020
Olympus 11, 3524 WB Utrecht
09:45 - 11:30
Mensen met een beperking
1/2

Activiteit

Op zoek naar sportief vrijwilligerswerk in Utrecht? Dan is de voetbaltraining bij Forza Friends jouw place to be op deze zaterdagochtend. Als vrijwilliger help je de kinderen bij de voetbaltraining samen met de ervaren trainers. Soms geef je ook individuele begeleiding bij specifieke opdrachten of oefeningen. Verder vinden de kinderen en trainers het leuk als je lekker mee voetbalt. Zorg er dus voor dat je sportieve kleding aan hebt. En wees gerust, voetbalskills heb je absoluut niet nodig. Daar zijn de ervaren trainers voor. Jouw enthousiasme en sportieve instelling is alles wat je vandaag nodig hebt!

Wil je een nog beter beeld hoe je deze kinderen kan helpen voetballen bij Forza Friends? Kijk voor een impressie dit filmpje. Help jij mee? Ze zijn heel blij met jouw hulp!  


Doelgroep & impact 

Elke zaterdagochtend traint het team van Forza Friends bij DVSU in Lunetten. Bij Forza Friends voetballen kinderen van 7 tot 25 jaar met een lichamelijke of geestelijke beperking, onder leiding van ervaren trainers. Ze spelen bij DVSU in de G-voetbalcompetitie. Dat doen ze voor hun plezier en tegelijkertijd leren ze er vanalles. Zo helpt het voetbal bijvoorbeeld bij het verbeteren van de motoriek. Zo vertelt de vader van Ramon je in dit filmpje wat g-voetbal bij Forza Friends voor Ramon oplevert:

“Toen Ramon hier anderhalf jaar geleden begon met voetbal was hij net van zijn rollator af en kon hij een beetje lopen. […] Na een paar maanden was het enorm verbeterd. Hij kon rennen, nog steeds niet heel erg hard, maar hij had wel een zweefmoment in zijn loop.”

De achtergronden van de g-voetballers zijn divers: er zijn bijvoorbeeld spelers met spierziekten, syndroom van down, cerebrale parese, ontwikkelingsachterstanden en met autisme. Forza Friends sluit niemand uit. Hun motto is: iedereen doet mee, iedereen is gelijk, samen zijn wij winnaars. Wil je meer weten over deze doelgroep? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep mensen met een beperking.

Bereikbaarheid 

DSVU ligt op ongeveer 20 minuten fietsen van het centrum van Utrecht. Vanaf Utrecht Centraal kun je ook bus 8 richting Lunetten nemen. 

Schrijf je in!

Heb jij zin in een sportief begin van je weekend? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 


Delen