Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Voorlezen aan kinderen bij de Stadsboerderij

Stadsboerderij Schildershoeve

26 februari 2020
Teniersplantsoen 83, 2526 MS Den Haag
14:00 - 16:30
Kinderen
0/1

Activiteit

Als vrijwilliger begeleid je de kinderen bij het ruilen van boeken en lees je een leuk verhaal voor in de voorleeshoek. Als het mooi weer is doen we dit uiteraard buiten. Als afsluiting van de middag begeleid je de kinderen samen met de beheerder bij het voeren van de dieren. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te kunnen helpen bij deze activiteit. Er is altijd een begeleider van de Stadsboerderij aanwezig.

Let op: het kan een enkele keer gebeuren dat er geen kinderen zijn en dat je gevraagd wordt te helpen bij de boerderijactiviteiten. Doe zeker in de winter een warme jas aan, want het is koud in de stallen!

Doelgroep & impact

Taalachterstand komt in deze wijk veel voor. Daarom is stadsboerderij Schildershoeve gestart met de 'Boekenwurm'. Een kleurrijke kast vol met boeken voor de kinderen uit de buurt. Met de 'Boekenwurm' probeert de boerderij lezen en het voorlezen in de wijk te stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat wanneer kinderen regelmatig voorgelezen worden, dit aanzienlijk bijdraagt aan de taalontwikkeling.

Locatie

Stadsboerderij Schildershoeve ligt midden in de Haagse Schilderswijk. Bij de Schildershoeve kunnen kinderen ervaren wat er dagelijks op een boerderij gebeurt. De stadsboerderij heeft een grote educatieve functie en is tevens een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Help je mee?

Wil jij graag voorlezen aan kinderen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen