Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Wandelen met ouderen in het Westerpark

De Rietvinck

11 september 2019
Vinkenstraat 185, 1013 JR Amsterdam
13:30 - 15:30
Ouderen
0/2

Activiteit 

Vind jij het heerlijk om een wandelingetje te maken? Elke woensdagmiddag is er een wandelclub bij woonzorgcentrum de Rietvinck. En de Rietvinck boft enorm met haar locatie: midden in de Jordaan en vlakbij het Westerpark. Tijdens deze activiteit neem je de bewoners mee naar buiten voor een lekkere wandeling en een frisse neus. De ouderen genieten zichtbaar van de wandeling en jij helpt hen een gezellige middag te bezorgen. Als vrijwilliger help je eerst om de ouderen op te halen van hun woning. Natuurlijk krijg je hier hulp bij van een vaste medewerker. Tijdens de wandeling ontferm je je over een oudere en duw je de rolstoel. Ondertussen maak je een gezellig praatje met elkaar. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact 

De Rietvinck is een verpleeghuis in het hartje van de Amsterdamse Jordaan en biedt ouderen een warm thuis. Er wonen zowel chronisch zieke ouderen, ouderen met een handicap en/of dementie. De aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd! Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.  Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan?  Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen tijdens het wandelen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen