Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Wandelen met ouderen in het Erasmuspark

De Boeg

11 juni 2021
Hoofdweg 495, 1055 SC Amsterdam
11:00 - 12:30
Ouderen
6/5

Activiteit

Let op: Bij de onderstaande activiteit ben je als vrijwilliger verplicht een mondkapje te dragen, zorg dan ook dat je deze meeneemt.


Bewegen in de buitenlucht is gezond. Veel bewoners zijn rolstoelafhankelijk of moeilijk ter been en komen daardoor weinig buiten. Dankzij jouw hulp wordt het mogelijk om met zoveel mogelijk bewoners een frisse neus te halen. Lekker even een blokje om, naar het park, een kop koffie of thee in het café en een gezellig praatje. Bij slecht weer wordt er een korte wandeling gemaakt, en wat gedronken in het café. De ouderen kijken uit naar je komst!

Doelgroep & impact 

Tussen de Erasmusgracht en het levendige Bos & Lommerplein, in een multiculturele wijk, staat woonzorgcentrum De Boeg. In De Boeg wonen 36 mensen in kleinschalige woongroepen. Hier krijgen zij zorg in een huiselijke en herkenbare omgeving. In De Boeg wonen dementerende ouderen en ouderen met een somatische zorgvraag. De aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd. Ze vinden het heel gezellig als er vrijwilligers mee komen wandelen, dit is een onderbreking van de dagelijkse routine. Meer over de doelgroep ouderen lees je hier.

Help je mee?

Wil jij een keer mee wandelen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.


Delen