Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Wandelen met ouderen naar de Pure Markt

Ritzema Bos

29 november 2020
Ritzema Bosstraat 12, 1097 HA Amsterdam
14:00 - 16:00
Ouderen
3/4

Activiteit

Let op: Bij de onderstaande activiteit ben je als vrijwilligers verplicht een mondkapje te dragen, zorg dan ook dat je deze meeneemt.De wandelaars vertrekken per twee zodat er geen sprake is van groepsvorming. Elke paar minuten vertrekt een groepje van 4 (2 vrijwilligers en 2 bewoners).


Bewegen in de buitenlucht is gezond. Veel bewoners zijn rolstoelafhankelijk of moeilijk ter been en komen daardoor weinig buiten. Dankzij jouw hulp wordt het mogelijk om met zoveel mogelijk bewoners een frisse neus te halen. Lekker even een blokje om naar naar de Pure Markt en ondertussen een gezellig praatje maken. Op de Pure Markt vind je ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken. Bij slecht gaat de activiteit niet door. De bewoners kijken uit naar je komst.


Doelgroep & impact 

Woonzorgcentrum Ritzema Bos is een nieuwe locatie; het gebouw bestaat uit vier etages en ingericht volgens de nieuwste inzichten op het gebied van zorg en wonen. Dit zijn onder andere ouderen die kampen met psychiatrische problemen. Er zijn ook veel ouderen met alleen somatische klachten, korsakov of een verstandelijke beperking. Een hele diverse populatie dus.Niet alle bewoners kunnen nog even goed communiceren, maar de aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd. Ze vinden het heel gezellig als er vrijwilligers mee komen wandelen, dit is een onderbreking van de dagelijkse routine. Meer over de doelgroep ouderen lees je hier.

Help je mee?

Wil jij een keer mee wandelen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.Delen