Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2019: Kerstbrunch met ouderen in de Jordaan

De Rietvinck

25 december 2019
Vinkenstraat 185, 1013 JR Amsterdam
11:00 - 14:00
Ouderen
2/2

Warme Winter Weken

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze kalenderactiviteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2019 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Stichting Klaverblad.

Activiteit 

Vandaag wordt een heerlijke kerstbrunch geserveerd bij woon- en zorgcentrum De Rietvinck. De ouderen kijken ontzettend uit naar deze dag! Tijdens de kerstbrunch serveer je met de andere vrijwilligers de gerechten uit en kan je zelf ook gezellig wat mee eten. Fijn als je sommige ouderen kan assisteren met het eten en een gezellig praatje met ze maakt. Er zijn tijdens deze activiteit vaste medewerkers aanwezig die je opvangen en begeleiden. Na afloop help je bij het terugbrengen van de ouderen naar hun kamer. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van een vaste medewerker. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Fijn als je ook nog even kan helpen met opruimen. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact 

De Rietvinck is een verpleeghuis in het hartje van de Amsterdamse Jordaan en biedt ouderen een warm thuis. Er wonen zowel chronisch zieke ouderen, ouderen met een handicap en/of dementie. De aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de bewoners én de medewerkers erg gewaardeerd! Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.  Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen