Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2019: Kerstconcert met ouderen van Nellestein

Verzorgingstehuis Nellestein

26 december 2019
Lopikhof 1, 1108 GH Amsterdam
10:30 - 12:30
Ouderen
5/4

Warme Winter Weken

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze kalenderactiviteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2019 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Stichting Klaverblad.

Activiteit 

Vandaag is er Kerstconcert bij woon- en zorgcentrum Nellestein! Samen met de ouderen geniet je van de gezellige kerstdeuntjes, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Als vrijwilliger assisteer je eerst bij het ophalen van de ouderen van hun kamer. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van een vaste medewerker. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Fijn als je vervolgens helpt met het schenken van koffie en thee. De ouderen vinden het natuurlijk ook heel leuk als je een praatje met ze maakt! Er zijn tijdens deze activiteit vaste medewerkers aanwezig die je opvangen en gedurende de activiteit begeleiden. Na afloop help je nog even met opruimen. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact 

Nellestein is een woon- en zorgcentrum in Amsterdam Zuidoost. Hier kunnen mensen terecht die herstelzorg nodig hebben, bijvoorbeeld door een val of na een ziekenhuisopname. Tevens wonen er ouderen die voorheen bij woonzorgcentrum De Werf woonden. Door verbouwing van de locatie zijn zij nu tijdelijk gehuisvest bij Nellestein. Nellestein stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen met deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen