Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2019: Kerstdiner met ouderen van de Buitenhof

Zorgcentrum De Buitenhof

15 december 2019
Nieuw Herlaer 2, 1083 BD Amsterdam
16:00 - 20:00
Ouderen
3/3

Warme Winter Weken

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze kalenderactiviteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2019 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Stichting Klaverblad.

Activiteit 

Vandaag wordt een heerlijk kerstdiner geserveerd bij woon- en zorgcentrum de Buitenhof. Het belooft een spektakel te worden met muziek en andere artiesten. Tevens zijn de familieleden van de bewoners uitgenodigd om het extra gezellig te maken. Niet alle ouderen kunnen echter terugvallen op hun familie, dus is het fijn als er vrijwilligers zijn waarmee zij een klein praatje kunnen maken. Jij als vrijwilliger helpt met het begeleiden van de ouderen naar de tafels, met bubbels inschenken en met het uitserveren van het diner. Natuurlijk kan je zelf ook een hapje mee eten! Fijn als je sommige ouderen kan assisteren met het eten en een gezellig praatje met ze maakt. Er zijn tijdens het kerstdiner vaste medewerkers aanwezig die je opvangen en gedurende de activiteit begeleiden. Na afloop help je met afruimen en opruimen. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact 

De Buitenhof is een woonzorgcentrum voor ouderen in Amsterdam Zuid. De Buitenhof stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen met deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen