Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2019: Kerstmarkt met ouderen van Berkenstede

Zorgcentrum Berkenstede

20 december 2019
Berkenplein 300, 1112 CL Amsterdam
12:30 - 16:00
Ouderen
7/8

Warme Winter Weken

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze kalenderactiviteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2019 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Stichting Klaverblad.

Activiteit 

Vandaag wordt een gezellige kerstmarkt georganiseerd bij woon - en zorgcentrum Berkenstede. De ouderen kijken ontzettend uit naar deze dag! Als vrijwilliger assisteer je eerst bij het ophalen van de ouderen van hun kamer. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van een vaste medewerker. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Tijdens de kerstmarkt help je met het begeleiden van de ouderen langs alle kraampjes. Fijn als je sommige ouderen kan assisteren met het halen van wat te eten en te drinken, en natuurlijk een gezellig praatje met ze maakt! Er zijn tijdens de kerstmarkt vaste medewerkers aanwezig die je opvangen en gedurende de activiteit begeleiden. Na afloop help je nog even met afbouwen en opruimen. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact 

Berkenstede is een modern woon-, zorg- en dienstencentrum aan de Weespertrekvaart in Diemen-Zuid, grenzend aan Amsterdam Oost. Het gebouw bestaat uit vier woontorens, met elkaar verbonden door 'de straat', het centrale gedeelte. Berkenstede stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen met deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen