Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Warme Winter Weken 2019: Kerststukjes maken met ouderen van de Vreugdehof

Woonzorgcentrum Vreugdehof

16 december 2019
De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam
09:00 - 12:00
Ouderen
8/8

Warme Winter Weken

Van 1 t/m 31 december zijn het Warme Winter Weken bij NL Cares. Gedurende de maand december organiseren wij talloze kalenderactiviteiten die zorgen voor een feestelijke warme winter voor diegenen die dit goed kunnen gebruiken, en daar kan jij aan bijdragen! De Warme Winter Weken 2019 worden mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Stichting Klaverblad.

Activiteit 

December staat natuurlijk in het teken van Kerst. Ook bewoners en bezoekers van woon- en zorginstellingen genieten enorm van deze periode en hechten veel waarde aan een sfeervolle kerstomgeving. Vandaag kun je daar als vrijwilliger aan bijdragen, want we gaan met de ouderen van woonzorgcentrum de Vreugdehof kerststukjes maken! De ouderen kunnen jouw hulp goed gebruiken bij het maken van deze mooie kerstcreaties. Tijdens deze activiteit maak je natuurlijk ook een gezellig praatje met de ouderen en drinken jullie samen een lekker drankje. Mede dankzij jou kunnen de bewoners van de Vreugdehof genieten van een heerlijke dag en hebben ze een feestelijk kerststukje voor op hun kamer. Er zijn vaste medewerkers aanwezig die je opvangen en gedurende de activiteit begeleiden. Na afloop help je nog even met opruimen. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

NB; vandaag worden er 's ochtends en 's middags kerststukjes gemaakt bij de Vreugdehof. Let dus goed op voor welke shift jij je inschrijft.

Doelgroep & impact 

De Vreugdehof is een woonzorgcentrum voor ouderen in Amsterdam Zuid. De Vreugdehof stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen met deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen